Είμαι έγκυος; Σημάδια που στο «μαρτυρούν»

Η καθυστέρηση είναι το πλέον χαρακτηριστικό σύμπτωμα μίας πιθανής εγκυμοσύνης. Ωστόσο, όταν μία γυναίκα έχει καθυστέρηση, δε σημαίνει πάντα ότι περιμένει παιδί. 

Είμαι έγκυος; Σημάδια που στο «μαρτυρούν»

Υπάρχουν και άλλα συμπτώματα, που μαρτυρούν ότι είσαι έγκυος και που – εννοείται – δεν είναι ίδια για όλες τις wanna be μανούλες.

Ας δούμε, ποια είναι τα σημάδια – πέρα της καθυστέρησης - που μαρτυρούν ότι είσαι έγκυος:

Πρησμένο στήθος

Όταν το στήθος πρήζεται και πονάει όταν το αγγίζεις, είναι σημάδι εγκυμοσύνης. Ο πόνος που νιώθεις είναι ίδιος με εκείνον της περιόδου, αλλά πιο έντονος. Επίσης, θα παρατηρήσεις ότι οι θηλές παίρνουν ένα πιο σκούρο χρώμα.

Συχνουρία

Από τα πρώιμα σημάδια εγκυμοσύνης είναι η συχνουρία. Μάλιστα, από την έκτη εβδομάδα γίνεται πιο έντονη και η εξήγηση είναι ότι μεγαλώνει η μήτρα, πιέζοντας την ουροδόχο κύστη.

Ατονία - Υπνηλία

Αν νιώθεις ανεξήγητη κόπωση ή έντονη υπνηλία, σε ασυνήθιστες μάλιστα, ώρες, είναι επίσης σύμπτωμα, που εμφανίζεται από πολύ νωρίς. Αυτό μάλλον, οφείλεται στην αύξηση των επιπέδων της προγεστερόνης στο σώμα.

Young vomiting woman near sink 176243056

Ναυτία

Από τα κλασικά επίσης, συμπτώματα, είναι οι ναυτίες, κυρίως, οι πρωινές, που συνδυάζονται με τάσεις για εμετό. Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται αρκετά νωρίς, ακόμη και από τη δεύτερη εβδομάδα, μετά τη σύλληψη. Συνήθως, σταματούν μετά το πρώτο τρίμηνο, αν και υπάρχουν περιπτώσεις, που κρατούν περισσότερο. Υπάρχουν, βέβαια και οι τυχερές, που δεν αισθάνονται το σύμπτωμα αυτό.

Αλλαγές στη διάθεση

Αν κλαις χωρίς λόγο, συγκινείσαι με το παραμικρό και γενικότερα έχεις ανεξήγητες συναισθηματικές μεταβολές, τότε να το εκλάβεις ως σημάδι εγκυμοσύνης.

Αιμορραγία

Σε κάποιες γυναίκες υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστεί μία μικρή ροή αίματος, σε ημερομηνία κοντά σε εκείνη της περιόδου. Αυτό συμβαίνει διότι το γονιμοποιημένο ωάριο προσπαθεί να εμφυτευτεί στη μήτρα. Η αιμορραγία διαρκεί μόλις μία μέρα, το πολύ δύο. Ωστόσο, αν δεις ότι οι κηλίδες αίματος δεν υποχωρούν, θα πρέπει να ενημερώσεις τον γυναικολόγο σου.

Κράμπες

Οι κράμπες στα πόδια, κυρίως, στο πρώτο τρίμηνο είναι ακόμη ένα σύμπτωμα. Και οφείλεται στον τρόπο που ο οργανισμός επεξεργάζεται το ασβέστιο.

Λαχάνιασμα

Κι εκεί που ανέβαινες μέχρι και τα σκαλιά του Παλαμηδίου, χωρίς πρόβλημα, τώρα, δε μπορείς να ανέβεις ούτε τα σκαλιά του σπιτιού. Σου κόβεται η ανάσα ή έχεις έντονο λαχάνιασμα. Πριν σε πιάσει πανικός, εξέτασε το ενδεχόμενο να είσαι έγκυος

Woman s Sense Of Taste Affecte 78517454

Αν ανακατεύεσαι με μυρωδιές ή τρόφιμα

Η ανακατωσούρα που νιώθεις στη σκέψη και μόνο κάποιου φαγητού ή μυρωδιάς, είναι από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης.

Πονοκέφαλος

Οι έντονοι πονοκέφαλοι αποτελούν σύμπτωμα και οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές που φέρνει μια εγκυμοσύνη στα πρώτα στάδια της.

Πόνοι στη μέση

Νιώθεις πόνους στη μέση, χωρίς να έχεις πρόβλημα; Για τσέκαρε μήπως είσαι έγκυος, διότι οι πόνοι στη μέση είναι κλασικό σύμπτωμα εγκυμοσύνης.

Δυσκοιλιότητα και φούσκωμα

Νιώθεις πρήξιμο στην κοιλιά και έχεις δυσκοιλιότητα, πράγμα περίεργο για εσένα; Πάντως, ανεξήγητο δεν είναι, διότι το φούσκωμα της κοιλιάς και η δυσκοιλιότητα είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά σημάδια μιας εγκυμοσύνης!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved