Είστε έγκυος; Αυτές τις δουλειές του σπιτιού θα πρέπει να τις ξεχάσετε!

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όλοι σάς έχουν στα όπα όπα, σας φροντίζουν, σας προσέχουν και σας κανακεύουν. Και γενικότερα σας αντιμετωπίζουν τον περισσότερο καιρό, σα να είστε άρρωστες.

Είστε έγκυος; Αυτές τις δουλειές του σπιτιού θα πρέπει να τις ξεχάσετε!

Πράγμα που δεν αρέσει πάντα και σίγουρα δεν ισχύει. Γιατί, στην τελική, έγκυος είστε και όχι άρρωστη. Μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά την καθημερινότητα σας, ζώντας στην κυριολεξία την πιο ωραία περίοδο για μια γυναίκα, χωρίς πρέπει και μη όλη την ώρα.

Δεν πρέπει να πάμε, βέβαια και στο άλλο άκρο, αυτό της αντίδρασης. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, κάποια πράγματα, τα αφήνουμε στην άκρη για τους 9 αυτούς μήνες. Κι επειδή για τις περισσότερες, οι δουλειές του σπιτιού είναι το ζητούμενο, δείτε ποιες πρέπει να αποφεύγετε κατά την κύηση.

Τις «βαριές» δουλειές

Τραβάω τους καναπέδες για να σκουπίσω, σηκώνω τον κουβά για το σφουγγάρισμα, σηκώνω τη λεκάνη με τα πλυμένα, ή κουβαλάω τις σακούλες του super market, καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ ψηλά στα ΟΧΙ.

Δουλειές που χρησιμοποιείτε χημικά

Είστε της καθαριότητας και έχετε θέμα με τα μικρόβια. Σας καταλαβαίνουμε. Όπως καταλαβαίνετε κι εσείς ότι όσο διαρκεί η εγκυμοσύνη, παίρνετε «διαζύγιο» από τη χλωρίνη και άλλα καθαριστικά, που περιέχουν χημικές ουσίες. Μπορείτε, όμως, άφοβα να χρησιμοποιήσετε φυσικά προϊόντα καθαρισμού, όπως, ξύδι ή μαγειρική σόδα.

Δουλειές που απαιτούν σκάλα

Και τη σκάλα επίσης πρέπει να ξεχάσετε, διότι μία ενδεχόμενη πτώση θα φέρει ανεπανόρθωτα αποτελέσματα στην έγκυο, αλλά και το έμβρυο.

Σκούπισμα και σφουγγάρισμα

Αυτές τις δουλειές δεν τις ξεχνάτε, αλλά δεν χρειάζεται να σκουπίζετε και να σφουγγαρίζετε εσείς, κάθε μέρα. Κι αυτό διότι μπορεί να επιδεινώσουν τον πόνο που αισθάνεστε στη μέση λόγω της αύξησης του βάρους, αλλά και γιατί η κλίση προς τα εμπρός θα καταπονήσει περισσότερο τη σπονδυλική σας στήλη.

Δουλειές που σχετίζονται με τις ακαθαρσίες του κατοικίδιου

Αν έχετε γάτα και θέλετε να αλλάξετε την άμμο ή να καθαρίσετε τις ακαθαρσίες του σκύλου, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, διότι είστε εκτεθειμένες σε παράσιτα και μικρόβια. Αν, όμως, πρέπει να το κάνετε, φροντίστε να φοράτε γάντια και να πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved