Τέσσερα πράγματα που θεωρείς σημαντικά πριν γεννήσεις αλλά τελικά δεν είναι

Περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι και καθώς πλησιάζει ο καιρός να γεννήσετε, θέλετε να είναι όλα έτοιμα.Το παιδικό δωμάτιο, τα μωρουδιακά ρούχα, το καρότσι.

Τέσσερα πράγματα που θεωρείς σημαντικά πριν γεννήσεις αλλά τελικά δεν είναι

Ψάχνετε στο διαδίκτυο, ενημερώνεστε από διάφορα μαμαδίστικα site, όπως το mothersblog.gr, και αγωνιάτε μήπως ξεχάσετε κάτι που ίσως είναι σημαντικό. Και έρχεται η μεγάλη στιγμή που επιστρέφετε στο σπίτι με το μωρό σας και η καθημερινότητά σας αλλάζει πλήρως. Και εκεί, μεταξύ κούρασης, αυπνίας και απόλυτης ευτυχίας σκέφτεστε ότι τελικά αγχωθήκατε για πράγματα που δεν ήταν τόσο σημαντικά ή που θα μπορούσαν να γίνουν μετά τη γέννηση του μωρού. Αν λοιπόν περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι, δεν χρειάζετε ν’ ανησυχείτε για το αν θα τα προλάβετε όλα. 'Η τουλάχιστον ορισμένα από τα παρακάτω:

1.Να ετοιμάσετε το παιδικό δωμάτιο
Μπορεί να είναι η πρώτη έννοια των γονιών, όμως στην πράξη δεν αποτελεί προτεραιότητα, ειδικά αν δεν έχετε το χρόνο ή τα χρήματα για να το διακοσμήσετε. Ειδικά τον πρώτο μήνα ( αλλά και έως 4 μηνών) η μητέρα θέλει το μωρό δίπλα της, όχι μόνο για να το θηλάζει αλλά και για να παρακολουθεί τη στάση του ύπνου. Συνήθως κοιμάται σε λίκνο ή σε καλαθούνα, στην κρεβατοκάμαρα μαζί σας. Επομένως μην αγχώνεστε αν δεν μπορέσετε να ετοιμάσετε το παιδικό δωμάτιο έγκαιρα.
2. Να ετοιμάσετε την προίκα του μωρού
Ανησυχείτε μήπως δεν έχετε αγοράσει αρκετά φορμάκια, ζιπουνάκια, σαλιάρες ή ρούχα για βόλτα; Δεν θα έπρεπε. Ειδικά τους πρώτους μήνες θα φοράτε στο μωρό σας μόνο φορμάκια που είναι πρακτικά και πλένονται εύκολα. Μην βιαστείτε να προμηθευτείτε πολλά αν δεν δείτε στην πράξη ποια είναι πρακτικά και άνετα. Σημαντικό ρόλο παίζει και η εποχή. Το χειμώνα για παράδειγμα θα χρειαστείτε περισσσότερα καθώς τα ρούχα δεν στεγνώνουν εύκολα ( εκτός αν έχετε στεγνωτήριο) σε αντίθεση με το καλοκαίρι. Επίσης, να ελέγχετε τα νούμερα, γιατί κάθε εταιρεία έχει τα δικά της μεγέθη.
3.Να αγοράσετε βρεφικά παιχνίδια
Η αλήθεια είναι ότι όταν περιμένεις το πρώτο σου παιδί και επισκέπτεσαι ένα κατάστημα με βρεφικά ήδη, νοιώθεις την ανάγκη να το αγοράσεις όλο. Όπως τα παιχνίδια, που είναι τόσα πολλά, πολύχρωμα, χνουδωτά και πανέμορφα. Όμως, συγκρατηθείτε. Μόλις γεννηθεί το μωρό και για τα επόμενα χρόνια το σπίτι σας θα γεμίσει από παιχνίδια. Επομένως, μην αγχωθείτε αν δεν ξέρετε τι παιχνίδι να πάρετε για το νεογέννητο μωρό σας ή αν δεν προνοήσατε να γεμίσετε το δωμάτιό του. Ο χρόνος είναι μπροστά σας.
4. Αν το μωρό σας θα είναι όμορφο
Ολες, μα όλες θεωρούμε το μωρό μας το πιο όμορφο, το πιο γλυκό. Πάντα όμως υπάρχει η ανησυχία, ειδικά στο πίσω μέρος του κεφαλιού της μέλλουσας μανούλας, μήπως το μωρό της θα έχει πεταχτά αυτιά, πολύ φαρδιά μύτη, μικρά μάτια. Ακόμα κι αν σε ορισμένες μητέρες μπορεί να φαντάζουν αυτά αστεία, καθώς σημασία έχει να είναι το μωρό γερό, δεν παύουν να απασχολούν ένα σημαντικό αριθμό μαμάδων. Απευθυνόμενες λοιπόν σε αυτές τις μέλλουσες μαμάδες, λέμε ότι όπως και να είναι εμφανισιακά το μωρό σας, δεν έχει καμία σημασία. Κρατάτε το παιδάκι σας στην αγκαλιά σας και είναι υγιέστατο. Μόνο αυτό έχει αξία και θα το διαπιστώσετε και οι ίδιες στην πράξη.

Πηγή:www.romper.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved