Έξι σημάδια που αποκαλύπτουν ότι είστε έγκυος

Είτε περιμένετε με αγωνία να περάσουν οι μέρες για να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης είτε νιώθετε ήδη κάποια συμπτώματα, αρχίζετε να αναρωτιέστε αν πραγματικά ο πελαργός σας χτύπησε την πόρτα.

Έξι σημάδια που αποκαλύπτουν ότι είστε έγκυος

Ποια όμως είναι εκείνα τα σημάδια που αποκαλύπτουν το εάν μια γυναίκα είναι έγκυος ή όχι πριν κάνει το τεστ εγκυμοσύνης ή το προγραμματισμένο ραντεβού για τη β' χοριακή;

Δείτε παρακάτω 6 από αυτά:

1. Θερμοκρασία

Φροντίστε να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία σας καθημερινά. Αν έχετε μερικές μέρες καθυστέρηση και διαπιστώσετε πως δεν πέφτει η θερμοκρασία σας αλλά παραμένει γύρω στο 37, τότε είναι αρκετά πιθανό να είστε έγκυος. Να θυμάστε όταν μια γυναίκα έχει ωορρηξία τις επόμενες 7-10 ημέρες η θερμοκρασία του σώματός της ανεβαίνει κατά μερικά δέκατα της μονάδας και κινείται γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου. Δύο με τρεις μέρες πριν την έναρξη της περιόδου, η θερμοκρασία επανέρχεται στο φυσιολογικό της.

2. Ευαίσθητο στήθος

Η αύξηση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης κάνουν το στήθος παράγει υγρό κάνοντάς το να το αισθάνεται μια γυναίκα πιο βαρύ. Πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι όχι μόνο νιώθουν το στήθος πιο βαρύ, είναι σχετικά «πρησμένο» ενώ συνοδεύεται από ελαφρύ πόνο.

3. Αιμορραγία κατά την εμφύτευση

Έξι με δώδεκα ημέρες μετά τη γονιμοποίηση, το ωάριο θα «φωλιάσει» μέσα στο τοίχωμα της μήτρας. Αυτή η εμφύτευση μπορεί να προκαλέσει ελαφριά αιμορραγία.

4. Συχνοουρία

Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα. Μπορεί μια γυναίκα να αισθάνεται συχνοουρία τόσο το βράδυ όσο και την ημέρα. Το σύμπτωμα αυτό μπορεί να διαρκέσει μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου ενώ επιστρέφει ξανά στο τέλος του τρίτου τριμήνου. Η αλλαγή στο μέγεθος της μήτρας πιέζει την κύστη, οπότε γεμίζει με μικρότερη ποσότητα ούρων και χρειάζεται να αδειάζει συχνότερα. (Μην μπερδέψετε την εγκυμοσύνη με την ουρολοίμωξη, καμιά φορά τα συμπτώματα της συχνοουρίας στην αρχή είναι ίδια)

5. Κολπικά υγρά μετά την ωορηξία

Κατά την εγκυμοσύνη τα ορμονικά ερεθίσματα γίνονται εξαιρετικά ισχυρά. Συγκεκριμένα ανέρχονται τα επίπεδα τόσο των οιστρογόνων, όσο και της προγεστερόνης στο αίμα της εγκύου. Έτσι αυξάνεται σημαντικά η παραγωγή βλέννης από τους αδένες του τραχήλου. Η βλέννη αυτή είναι διάφανη ή έχει υπόλευκο χρώμα και είναι άοσμη. Η γυναίκα μπορεί να αντιληφθεί αυτήν την αύξηση της έκκρισης κολπικών υγρών από τα πρώτα στάδια της κύησης, αφού συχνά αυξάνεται η υγρασία στην περιοχή του κόλπου και απαιτείται η χρήση σερβιέτας.

6. Αίσθημα όσφρησης

Κάποιες γυναίκες κατά τις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης τους, νιώθουν απέχθεια για κάποιες μυρωδιές. Επίσης μπορεί να παρατηρήσετε ότι συγκεκριμένες τροφές τις οποίες παλαιότερα απολαμβάνατε με λαχτάρα, τώρα απλά να σας προκαλούν απέχθεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved