Μάθετε να αναγνωρίζετε πότε το παρακάνετε στο χρόνο που περνάτε με τα παιδιά σας

Ακούγεται λίγο άσχημο και περίεργο και σίγουρα θα θέλετε να δίνετε στο παιδί σας το 100% του χρόνου σας.

Μάθετε να αναγνωρίζετε πότε το παρακάνετε στο χρόνο που περνάτε με τα παιδιά σας

Όμως, είναι για το καλό το δικό σας και του παιδιού σας να αφιερώνετε χρόνο και στον εαυτό σας και δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν το αγαπάτε. Ίσα - ίσα. Αν δεν το κάνετε τότε κάποια στιγμή ίσως φτάσετε στα όρια σας και αυτό δεν είναι καλό. Η ισορροπία είναι το κλειδί για μια αρμονική σχέση.

Όσο σημαντικό λοιπόν είναι να μοιράζεστε πράγματα και εμπειρίες μαζί τους, άλλο τόσο είναι να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας.

Όταν έρχεται εκείνη η στιγμή που αισθάνεστε ότι είστε κουρασμένη δεν πρέπει να αφήνετε τις τύψεις να σας αναγκάζουν να κάνετε κάτι που δεν θέλετε. Ο εκνευρισμός που μπορεί να έχετε είναι κακός σύμβουλος. Οι τύψεις μπορεί να σας κάνουν ακόμη χειρότερα. Προσπαθήστε να κάνετε κάτι που σας αρέσει και βρείτε κάποιον να σας βοηθήσει με αυτό.

Για να καταπολεμήσετε την επιθυμία σας να δίνετε περισσότερα απ' όσα πρέπει και μπορείτε, πρέπει να κάνετε ένα μικρό προγραμματισμό.

Για παράδειγμα: Αν τα παιδιά σας έχουν πια φτάσει τα 7 μπορείτε κάποιο Σάββατο εφόσον θέλουν να τα αφήσετε να περάσουν το βράδυ σε κάποιο φιλικό σπίτι που να εμπιστεύεστε. Έτσι και εκείνο θα περάσει καλά και εσείς θα έχετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Εκείνο το βράδυ κανονίστε μια έξοδο με τον σύζυγο ή τον σύντροφό σας.

Προγραμματίστε τι θα κάνετε μαζί με το παιδί σας τις ημέρες των διακοπών για να ξέρετε ανά πάσα στιγμή πόσος ελεύθερος χρόνος θα σας μείνει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved