Λίλα Καφαντάρη:«Όταν η κόρη μου ανακοίνωσε οτι θα ασχοληθεί με το θέατρο φρίκαρα!»

Η σχέση λατρείας και αγάπης με την κόρη της Ηλιάνα Μαυρομάτη, οι δύσκολες στιγμές στην σχέση τους, ο τρόπος που αντέδρασε όταν της ανέφερε ότι θα ασχοληθεί με το θέατρο, αλλά και όσα τις δένουν σήμερα. Η Λίλα Καφαντάρη σε μια συνέντευξη καρδιάς στο mothersblog.gr

Λίλα Καφαντάρη:«Όταν η κόρη μου ανακοίνωσε οτι θα ασχοληθεί με το θέατρο φρίκαρα!»

Από τον Γιάννη Βίτσα

-Πως είστε ως μητέρα;

«Είμαι πολύ μαμά. Παρόλο που η κόρη μου έχει ανεξαρτοποιηθεί από πολύ μικρή η σχέση μας είναι μαμαδίστική από εμένα, αλλά και ταυτόχρονα μεγάλης εμπιστοσύνης μεταξύ μας»

-Η κόρη σας Ηλιάνα Μαυρομάτη είναι επίσης ηθοποιός. Πώς λειτουργήσατε όταν σας ανακοίνωσε ότι θέλει να ασχοληθεί με το θέατρο;

«Εκεί φρίκαρα. Πραγματικά έβαλα σε εφαρμογή όποιο σατανικό σχέδιο μπορούσε να περάσει από το μυαλό μου για να την μεταπείσω. Ευτυχώς δε με άκουσε. Έκανα τα πάντα για να την εμποδίσω. Λειτούργησα όπως δεν πίστευα ποτέ. Δεν είμαι παρεμβατική γενικά σαν άνθρωπος αλλά δε μου πέρασε. Ακολούθησε αυτό που ήθελε η καρδιά της και είχε δίκιο, γιατί τελικά έγινε μία πολύ καλή ηθοποιός.»

-Για ποιο λόγο δε θέλατε να ακολουθήσει το επάγγελμα σας; Φοβόσασταν τις συνέπειες που έχουν τα παιδιά γνωστών προσωπικοτήτων, που μπαίνοντας στον ίδιο χώρο που κινούνται οι γονείς τους, βιώνουν αναγκαστικά την σύγκριση μαζί τους;

«Όχι αλήθεια τόσο αυτό, όσο ότι εγώ είμαι πολύ καχύποπτη στα παιδιά των ηθοποιών που ακολουθούν τη δουλειά των γονιών τους. Είναι σαν να ακολουθούν ένα πρότυπο, ενώ η τέχνη πρέπει να είναι μία εσωτερική ανάγκη. Η Ηλιάνα, μου απέδειξε όμως ότι είχα άδικο, ότι είναι καθαρά δικό της κομμάτι.»

-Θέλετε να βρεθείτε μαζί της επί σκηνής;

«Δεν έχει τύχει ακόμα. Είναι πολύ παράξενο ήδη ότι πηγαίνω στο θέατρο «επί Κολωνώ» που παίζει για τέταρτη χρονιά φέτος και να την παρακολουθώ. Θα ήταν πολύ ωραίο να βρισκόμασταν κάποια στιγμή. Θα μου άρεσε.»

-Ήσασταν δίπλα της στα παιδικά της χρόνια;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς τα κατάφερα και ενώ δούλευα πολύ ήμουν πολύ κοντά της. Δεν της έλειψε η παρουσία μου. Η σχέση δομήθηκε σωστά.»

-Ποια είναι η πιο δύσκολη στιγμή που έχετε περάσει από κοινού;

«Δεν ήταν μία, αλλά πολλές στην εφηβεία της. Περνάμε συγκρουσιακές καταστάσεις και είναι και λογικό. Το παιδί αμφισβητεί τον γονιό. Θέλει να τον ξεπεράσει και καλά κάνει. Υπάρχει ανταγωνισμός από την κόρη προς τη μάνα. Δημιουργούνται συγκρούσεις. Τελικά αυτές οι συγκρούσεις ήταν για εμάς ευκαιρία να παλέψουμε μία πιο ουσιαστική σχέση.»

-Τι σας έχει μάθει η κόρη σας;

«Το πρώτο πράγμα, που μου έμαθε, όπως σε κάθε γονιό είναι να ότι έπαψα να έχω τον εαυτό μου, ως προτεραιότητα. Αυτό έχει τεράστια σημασία. Από εκεί και πέρα αναμετρώμουν με τον εαυτό μου στο μεγάλωμα της μικρής. Αυτή η διαδικασία με ωρίμασε πολύ. Μου άνοιξε δρόμους διερεύνησης της ψυχής»

-Τι δεν της έχετε εξομολογηθεί μέχρι σήμερα;

«Τα λέμε όλα. Έχουμε μία πολύ ειλικρινή και άμεση σχέση.»

PLUS: H Λίλα Καφαντάρη πρωταγωνιστεί στο μονόλογο του Φλουράκη «Φύλλα της», που έχει σκηνοθετήσει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης και πρόκειται να παρουσιαστεί από το θέατρο ΑΒΑΤΟΝ κάθε Τρίτη και Τετάρτη από τις 12 Δεκεμβρίου «Είναι ένας μονόλογος που έχω αγαπήσει πολύ, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Χωρίζεται σε δεκατέσσερις σκηνές, όπου κάθε μία πραγματεύεται μια άλλη μνήμη. Είναι ουσιαστικά μία συρραφή από μνήμες της ηρωίδας. Ένα αποτύπωμα μιας ολόκληρης ζωής. Το πολύ ενδιαφέρον για εμένα είναι ότι ο θεατής βγάζει άλλα συμπεράσματα για τη ζωή της απ' αυτά που έχει βγάλει η ίδια».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved