Μασάζ για εγκύους: Ανακουφιστείτε από τους πονους

Αν περιμένετε το μωρό σας αλλά έχει αρχίσει να πονάει, η μεση σας και η πλάτη σας, μπορείτε να βρείτε τη λύση σε ένα ειδικό μασάζ για εγκύους. Θα σας ανακουφίσει και θα σας χαρίσει χαλάρωση και ευεξία.

Μασάζ για εγκύους: Ανακουφιστείτε από τους πονους

Το μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απαλύνει τα οιδήματα, τους μυοσκελετικούς πόνους και τους πόνους των αρθρώσεων, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει στη βελτίωση της κυκλοφορίας της λέμφου και του αίματος και στην εξισορρόπηση των επιπέδων των ορμονών.

Η καταλληλότερη μάλαξη για την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι η Σουηδική, η οποία όπως λένε οι ειδικοί έχει ευεργετική επίδραση στο σώμα, το οποίο έχει αρχίσει να υφίσταται μία σειρά αλλαγών που κατά περιόδους μπορεί να δημιουργούν πόνο και δυσφορία. Το μασάζ θα σας βοηθήσει και στους πονοκεφάλους, ενώ θα σας κάνει να κοιμάστε και καλύτερα.

Ειδικά κατά το πρώτο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, καλό είναι να αποφεύγονται όλα τα αιθέρια έλαια πλην του αμυγδαλέλαιου. Επίσης, πάντα η αρωματοθεραπεία πρέπει να γίνεται κατόπιν της συμβουλής του γυναικολόγου σας.

Αν κάτι πρέπει να προσέξετε, αφου φυσικά συνεννοηθείτε πρώτα με τον γιατρό σας, είναι η καθαριότητα και η υγιεινή του χώρου που θα επισκεφθείτε για το μασάζ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved