Μπορεί η έγκυος να τρώει αγκινάρες;

Η αγκινάρα  θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές και θρεπτικές τροφές.

Μπορεί η έγκυος να τρώει αγκινάρες;

Αν και το πιο νόστιμο μέρος της για τους περισσότερους είναι το εσωτερικό τους, τα φύλλα είναι εκείνα που προσφέρουν τα πιο σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Η αγκινάρα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, φολικό οξύ, βιταμίνη Κ, νιασίνη και βιταμίνη C. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή σε μαγνήσιο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφολο και κάλιο ενώ περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά. Για αυτό τον όγκο των θρεπτικών συστατικών και των ιχνοστοιχείων που περιέχουν οι αγκινάρες μπορούν να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μια μεγάλη αγκινάρα περιέχει το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών ενώ έχει αποδειχθεί ότι τα συστατικά στα φύλλα αγκινάρας μειώνουν τη χοληστερόλη.

Artichoke During Pregnancy

Ο πιο απλός τρόπος είναι μαγειρευτεί η «καρδιά» της ή να συνδυαστεί με άλλα λαχανικά και ζυμαρικά.

Οφέλη από την κατανάλωση αγκινάρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

-Τρώγοντας αγκινάρες ενισχύεται η χολίνη, η βιταμίνη που συμμετέχει στον μεταβολισμό των λιπών και είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του εγκεφάλου.
-Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη χολίνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι περίπου 450 mgκαι μία αγκινάρα παρέχει σχεδόν 41 mg.
-Η χολίνη βοηθά στη βελτίωση της μνήμης του μωρού και το προστατεύει από σοβαρές ψυχικές ασθένειες.
-Μια μέτρια αγκινάρα παρέχει 107 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος που βοηθά στην υγιή ανάπτυξη του μωρού.
-Μια μέτρια αγκινάρα παρέχει σχεδόν 10 γραμμάρια φυτικών ινών που είναι απαραίτητες για την αποφυγή πεπτικών προβλημάτων.
-Οι αγκινάρες είναι μια καλή πηγή μαγνησίου -σχεδόν 50 mg- και ικανοποιεί τις διατροφικές ανάγκες της εγκύου.

Ο γιατρός σας είναι εκείνος που θα σας υποδείξει τη ποσότητα που πρέπει να καταναλώνετε ανάλογα με την πορεία της εγκυμοσύνης σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved