5 διαφορετικά και καθόλου βαρετά σνακ για εγκύους

Μακάρι να ήμουν τόσο ενημερωμένη όσο είμαι τώρα όταν έμεινα έγκυος. Πέρασα αρκετό χρόνο με το τι να φάω και τι όχι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου και τότε η αλήθεια είναι ότι «δεν το είχα» με την τεχνολογία και ποτέ δεν έψαχνα συνταγές και θέματα που είχαν να κάνουν με τη διατροφή μιας εγκύου.

5 διαφορετικά και καθόλου βαρετά σνακ για εγκύους

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Θέλοντας όμως, να βοηθήσω φίλες μου μέλλουσες μανούλες για το τι να φάνε, χωρίς να στερούνται αγαπημένες τους γεύσεις αλλά προσφέροντας επίσης βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία στον οργανισμό τους, έψαξα και βρήκα νόστιμες και λαχταριστές συνταγές ιδανικές για εγκύους.

Δείτε παρακάτω τις 5 πιο υγιεινές και λαχταριστές συνταγές που ανακάλυψα στο internet και αποφάσισα να τις μοιραστώ και μαζί σας εκτός από τις φίλες μου.

1.Νόστιμο smoothie

smoothie gia egkuoys


Τα smoothies έχουν γίνει το νέο trend στη διατροφή μιας εγκύου. Φτιάχνονται από φρούτα όπως οι φράουλες, οι μπανάνες, μαζί με καρύδια, αμύγδαλα, γιαούρτι, γάλα. Ένα ρόφημα πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και πρωτεΐνες. Το καλύτερο από όλα; Μπορείς να το φτιάξεις μέσα σε 5 λεπτά.

Βρείτε συνταγές για smoothies εδώ

2. Πιτούλες με καλαμπόκι και αγγουράκι

Zucchini


Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εγώ, τρελαίνομαι για πιτούλες. Αντί να τις φάτε με σουβλάκι κοτόπουλο ή χοιρινό, προτιμήστε να τις γεμίσετε με καλαμπόκι, κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης και αγγουράκια.

Πώς θα τις φτιάξετε;
Σε ένα μπολ ανακατέψτε, 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους, 3 αγγουράκια κομμένα σε φέτες, 1 κονσέρβα καλαμπόκι, 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κύβους, 5-6 κουταλιές σπιτικό pesto βασιλικού. * Γεμίστε τις πιτούλες με το παραπάνω μείγμα, αλατοπιπερώστε, ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, ψήστε μέχρι να ροδίζουν οι πιτούλες και απολαύστε τις.

3. Μαύρο χωριάτικο ψωμί με αβοκάντο, ασπράδι αυγού, σπανάκι και ντομάτες

abokanto

Μου αρέσει το αβοκάντο, για την ακρίβεια τρελαίνομαι ειδικά όταν μπορώ να το συνοδέψω με αυγά και ντομάτες όπως αυτή η συνταγή. Μόνο 10 λεπτά θα χρειαστεί για να αναμίξετε τα υλικά μαζί, δημιουργώντας αυτή τη νόστιμη λιχουδιά.

Πώς θα το φτιάξετε;
Κόψτε 4-5 φέτες χωριάτικο μαύρο ψωμί και φρυγανίστε τις ελαφρώς. Σε ένα τηγάνι φτιάξτε μια ομελέτα με 2 ασπράδια. Κόψτε τη ντομάτα σε φέτες, λιώστε το αβοκάντο σε ένα μπολ και ζεματίστε το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει. * Επάνω στη φέτα στρώστε 2 κ.τ.σ αβοκάντο, από πάνω βάλτε σπανάκι, 2-3 φετούλες ντομάτα και το ασπράδι. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο αλάτι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και απολαύστε!

4. Υγιεινό μείγμα με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα υγείας.

sokolata

Αντί να διαλέξετε τις κλασσικές μπάρες δημητριακών, προτιμήστε μία κούπα του τσαγιού ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, με αποξηραμένα φρούτα και κομματάκια σοκολάτας υγείας. Είναι νόστιμο, υγιεινό και ελαττώνει τις λιγούρες.

Πώς θα το φτιάξετε;
Σε μια κούπα του τσαγιού βάλτε 6 αμύγδαλα, 4 καρύδια, 1 κ.τ.σ σταφίδες, 2-3 ψιλοκομμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα, 2 κ.τ.γ ηλιόσπορους καθαρισμένους, 50γρμ σοκολάτα υγείας κομμένη σε κομμάτια.

5. Παγωτό μπανάνα με φυστικοβούτυρο

mpanana


Το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτό το νόστιμο παγωτό είναι 5 λεπτά από το χρόνο σας, μία μπανάνα κατεψυγμένη και μία κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο. Βάλτε το μούλτι την κατεψυγμένη μπανάνα που θα έχετε κόψει σε κομμάτια, βάλτε και το φυστικοβούτυρο και πολτοποιήστε. Βάλτε σε μπολ το παγωτό σας και πασπαλίστε με λίγη κανέλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved