Τα «πρέπει» και τα «όχι» μιας εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι μια ξεχωριστή στιγμή κάθε γυναίκας.

Τα «πρέπει» και τα «όχι» μιας εγκυμοσύνης

Για να πάνε όμως όλα καλά, χρειάζονται μερικές προφυλάξεις.Τι θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας.

Τα Πρέπει της εγκυμοσύνης
-Πρώτα απ’ όλα είναι απαραίτητα η ιατρική παρακολούθηση της εγκυμοσύνης, όσο ομαλή κι αν είναι. Η παρακολούθηση αυτή πρέπει να γίνεται από μαιευτήρα και η έγκυος πρέπει να γίνεται από μαιευτήρα και η έγκυος πρέπει να του λέει όλη την αλήθεια και να κάνει όλες τις εξετάσεις που της συστήνει.
διατροφή της εγκύου πρέπει να περιλαμβάνει γάλα (χαμηλό σε λιπαρά), φρούτα, λαχανικά, άπαχο κρέας, πουλερικά, όσπρια, δημητριακά, ψάρια και αυγά. Αυτά θα δώσουν στον οργανισμό της συστατικά που χρειάζεται ( λεύκωμα, βιταμίνες, ασβέστιο και σίδηρο) και δεν θα την αφήσουν να πάρει βάρος περισσότερο από το κανονικό το οποίο είναι περίπου 10-13 κιλά σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
-Σήμερα θεωρείται απαραίτητη η χορήγηση ασβεστίου, φυλλικού οξέος και σιδήρου, γιατί έτσι προλαμβάνονται μερικά σοβαρά νοσήματα, όπως οι διαμαρτυρίες του νωτιαίου σωλήνα,.
-Είναι επίσης καλό να πίνει τέσσερα με πέντε ποτήρια νερό την ημέρα. Μπορεί ακόμη να πίνει και λίγο τσάι ή καφέ αν το εγκρίνει ο γιατρός της, αλλά καλό είναι να αποφεύγει κάθε ποτό που περιέχει οινόπνευμα.
-Πρέπει να περιποιείται τα δόντια της και αν παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο να πάει στον οδοντίατρο.
- Η έγκυος πρέπει να φοράει άνετα ρούχα, να κοιμάται τουλάχιστον 8 ώρες το 24ωρο και να αναπαύεται μία ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
-Αν δεν υπάρχουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη, η έγκυος, μπορεί να έχει συστηματική φυσική άσκηση καθημερινά.

Τα ΟΧΙ της εγκυμοσύνης
-Αν η εγκυμονούσα καπνίζει, πρέπει να κόψει το τσιγάρο και να αποφεύγει χώρους όπου καπνίζουν τρίτοι, γιατί υπάρχει φόβος ή να γεννήσει πρόωρα ή να επηρεαστεί αρνητικά η ανάπτυξη του παιδιού .
-Δεν πρέπει ποτέ να μπαίνει στο θάλαμο της ακτινογράφησης όταν συνοδεύει άλλο παιδί της ή συγγενικό πρόσωπο σε ακτινολογική εξέταση.
-Δεν πρέπει να παίρνει φάρμακα, ούτε και αυτά που θεωρούνται αθώα ή να κάνει εμβόλια χωρίς τη συμβουλή του γιατρού της.
-Αν είναι υπέρβαρη, δεν θα πρέπει να κάνει προσπάθεια να χάσει βάρος με υποθερμικές δίαιτες, παρά μόνο μετά το πέρας της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, γιατί οι υποθερμικές δίαιτες θα αναστείλουν την ανάπτυξη του εμβρύου.
Μετά τον τοκετό ο θηλασμός πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved