Απλές ασκήσεις για να ανακουφιστείτε από τους πόνους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η γρήγορη ανάπτυξη του παιδιού προκαλεί μια όμορφη επανάσταση στην κοιλιά της μαμάς.

Απλές ασκήσεις για να ανακουφιστείτε από τους πόνους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Σ’ αυτή την περίοδο, ο πυθμένας της μήτρας έχει φτάσει στο πάνω μέρος των πλευρών και τα κόκκαλα της λεκάνης ανοίγουν για να κάνουν χώρο στο παιδί. Και η θωρακική κοιλότητα θα ανοίξει, επίσης, για να αφήσει χώρο στους πνεύμονες. Το αυξανόμενο βάρος θα μεταμορφώσει στις επόμενες εβδομάδες όχι μόνο την όψη αλλά και την διευθέτηση και τις θέσεις του σώματος.

Εάν οι κοιλιακοί μύες είναι δυνατοί, θα κρατήσουν καλά την κοιλιά που μεγαλώνει. Εάν αντίθετα είναι ευαίσθητοι και χαλαροί, είναι οι μύες της μέσης που θα αναλάβουν όλο το βάρος. Είναι συνεπώς σημαντικό να κρατιέστε σε φόρμα για να αποφύγετε επώδυνες συσπάσεις και συνεχή πονάκια. Ακόμη και εκείνες που δεν έχουν κάνει ποτέ γυμναστική μπορούν να μάθουν κάποιες απλές ασκήσεις για τους μύες γενικά και για τη μέση ειδικότερα: Το σημαντικό να είναι ήπιες, δηλαδή χωρίς τραβήγματα, πηδήματα ή ιδιαίτερες προσπάθειες. Μια πολύ χρήσιμη άσκηση είναι η σύσπαση του κόλπου και του πρωκτού: εάν γίνεται τακτικά, μπορεί να έχει μεγάλα πλεονεκτήματα τη στιγμή του τοκετού.

Πολύ καλό είναι να περπατάτε για πολύ και ήρεμα: είναι ένα είδος κίνησης που τονώνει τους μύες, βοηθά την αναπνοή, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και νανουρίζει το παιδί. Εάν αντιληφθείτε ότι κάμπτεται υπερβολικά η σπονδυλική στήλη για να κάνει το αντίβαρο στην κοιλιά, είναι σημαντικό να ασκηθείτε μένοντας στητή στη σωστή θέση.

Φανταστείτε ότι έχετε μια κλωστή στον αυχένα που σας τραβά ελαφρά προς τα πάνω ( την άσκηση που κάνουν τα μοντέλα στην πασαρέλα). Είναι καλύτερο να συνηθίσετε να κάθεστε με το σωστό τρόπο, με την πλάτη καλά στηριγμένη και τα πόδια ελαφρώς σε διάταση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved