5 γνωστά αλλά και άγνωστα πράγματα που βιώνεις όταν είσαι έγκυος

Η εγκυμοσύνη είναι ένα θαυμάσιο γεγονός που σου αλλάζει τη ζωή.

5 γνωστά αλλά και άγνωστα πράγματα που βιώνεις όταν είσαι έγκυος

Καθώς όμως το έμβρυο αναπτύσσεται βιώνεις πολλές σωματικές αλλά και ψυχολογικές αλλαγές για τις οποίες όσο και να έχεις προετοιμαστεί, δεν τις αντιμετωπίζεις με ευκολία. Επίσης, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που προκύπτουν στην εγκυμοσύνη και μπορεί να μην είναι κοινά σε όλες τις εγκύους, όμως συμβαίνουν. Ποια είναι αυτά;

1. Περίεργα όνειρα
Πολλές γυναίκες έχουν αναφέρει ό,τι κατά την εγκυμοσύνη τους έβλεπαν πολλά και περίεργα όνειρα. Οι ειδικοί λένε ότι αυτά τα όνειρα οφείλονται αφενός στις ορμονικές αλλαγές και αφετέρου στο άγχος να ανταποκριθούν σωστά στο νέο τους ρόλο.

daa899140fccf7bb9632e2e3f1889e42


2. Δυσκοιλιότητα
Η δυσκοιλιότητα είναι ένα ιδιαίτερα κοινό πρόβλημα για τις μέλλουσες μαμάδες. Το πεπτικό σύστημα δείχνει να "υπολειτουργεί" εξαιτίας της αύξησης των επιπέδων της προγεστερόνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.Η δυσκοιλιότητα κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να προκληθεί, επίσης, από την πιο έντονη πίεση που ασκεί η μήτρα μεγαλώνοντας, στα εσωτερικά όργανα και στο έντερό σας, επιβραδύνοντας τις κινήσεις του.
3. Πόνος παντού
Ενώ οι ταινίες μας δείχνουν την εικόνα μιας σχεδόν τέλειας εγκύου, η πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ, πολύ διαφορετική. Καούρες, κράμπες, πόνος στην πλάτη, αιμορροΐδες είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου των πόνων που αντιμετωπίζει η έγκυος. Ευτυχώς, όταν κρατάμε στην αγκαλιά μας το μωρό μας, λέμε χαλάλι για τους μήνες ταλαιπωρίας.

0e37ed206e4d9e3c6ea1aa952ace0b52


4. Μυρμήγκιασμα ποδιών
Τα πόδια μυρμηγκιάζουν και δεν μπορείς να βρεις ησυχία ποτέ, όσες θέσεις κι αν αλλάξεις. Περίπου το 16% των εγκύων το βιώνουν και προκαλείται, σύμφωνα με μελέτες, από ένα συνδυασμό παραγόντων όπως τα γονίδια, η διατροφή και το άγχος.
5. Τεράστιο στήθος
Όχι απλά μεγαλώνει, σχεδόν διπλασιάζεται. Το στήθος που αποκτά η γυναίκα στην εγκυμοσύνη αλλά και κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι πολύ μεγαλύτερο από το κανονικό και πολλές φορές από το βάρος του πονάτε. Υπομονή, υπομονή. Σιγά σιγά το σώμα θα επανέλθει στους κανονικούς του ρυθμούς (μετά τη γέννα και μετά το θηλασμό).

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αλλαγές που βιώνει το σώμα σου μέχρι να γεννήσεις και τις διαπιστώνεις στη πράξη καθημερινά.
Ο κατάλογος είναι μακρύς ...Αλλά είπαμε αξίζει και με το παραπάνω η ταλαιπωρία σου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved