Ποια συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι φυσιολογικά;

Αν υποπτεύεστε ότι είστε έγκυος ένα από τα πιο γνωστά και φυσιολογικά σημάδια για να το καταλάβετε αυτό είναι η περίοδός σας. Μερικές γυναίκες παρατηρούν ότι έχουν καθυστέρηση, και αμέσως υποψιάζονται ότι ίσως ο πελαργός να τους έχει χτυπήσει την πόρτα.

Ποια συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι φυσιολογικά;

Εκτός από την περίοδο όμως, ακόμη ένα φυσιολογικό σύμπτωμα, είναι το πρησμένο και ευαίσθητο στήθος. Αν λοιπόν έχετε αυτά τα δύο συμπτώματα αρχικά, μπορείτε να πάρετε ένα τεστ εγκυμοσύνης για να σας επιβεβαιώσει τις υποψίες σας.

Επίσης, κάποιες γυναίκες νιώθουν πρωινές ναυτίες. Αυτό είναι ακόμη ένα σύμπτωμα που υπάρχει όχι μόνο τις πρώτες εβδομάδες, αλλά μπορεί να συνεχίσει και στα τρία τρίμηνα της κύησης. Σε αυτή την περίπτωση ένα κρακεράκι ή μία φρυγανιά, είναι η λύση στο πρόβλημά σας. Επίσης, η φρυγανιά μπορεί να πάρει και τη μεταλλική γεύση που ενδεχομένως να νιώθετε στο στόμα σας.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα νιώθετε πολύ κουρασμένη για αυτό και είναι σημαντικό να μάθετε να «ακούτε» το σώμα σας και τις ανάγκες του. Τα πρώιμα σημάδια είναι ο προάγγελος αυτού του νέου και εσείς πρέπει να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να αναπτυχθεί το έμβρυό σας σωστά.

Περισσότερες πληροφορίες για την ανάπτυξη του εμβρύου, τη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και την ψυχολογία της εγκύου μπορείτε να βρείτε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved