8η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Όλα όσα θέλει να γνωρίζει μία εγκυμονούσα

Μπορεί να έχετε εκνευριστεί στην 8η εβδομάδα εγκυμοσύνης από τα συμπτώματα που δεν υποχωρούν, όπως πόνο στο στήθος μεταπτώσεις της διάθεσης και ναυτία, ή μπορεί να είστε από τις τυχερές που δεν έχουν καθόλου συμπτώματα.

8η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Όλα όσα θέλει να γνωρίζει μία εγκυμονούσα

Η 8η εβδομάδα της εγκυμοσύνης αρχίζει με τη συμπλήρωση 7 εβδομάδων και 0 ημερών και λήγει με τη συμπλήρωση 7 εβδομάδων και 6 ημερών από την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου. Επομένως από την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου έχουν μεσολαβήσει 50 έως 56 ημέρες.

Στις 8 εβδομάδες το μωρό σας θα έχει ρουθούνια και σχηματισμένη μύτη και διακριτό επάνω χείλος. Θα διαφαίνεται και το πιγούνι του ενώ θα σχηματίζονται οι απαρχές των νεογιλών δοντιών του στις σιαγόνες. Επίσης τα αυτιά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται γρήγορα όπως και το εξωτερικό μέρος του αυτιού κοντά στο κεφάλι. Παράλληλα μπορούμε πλέον να διακρίνουμε ξεκάθαρα τα μάτια του.

Με τη συμπλήρωση της 8ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης το έμβρυο έχει μήκος από 11 έως 14 χιλιοστά του μέτρου. Στο στάδιο αυτό της εγκυμοσύνης αρχίζει ο σχηματισμός των πνευμόνων.

Τώρα το έμβρυο έχει στοιχειώδη αισθητηριακή αντίληψη. Μπορεί να ανταποκριθεί στο άγγιγμα, αν και είναι πολύ νωρίς για να νοιώσετε τις κινήσεις του. Έρευνες υποδηλώνουν ότι αναπτύσσει και αισθητήρες πόνου και μπορεί σύντομα να νιώσει και αυτό πόνο. Όλα σχεδόν τα όργανα του μωρού είναι στη θέση τους και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να γίνονται πιο περίπλοκα σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ο κορμός του εμβρύου, ο οποίος μέχρι τώρα είχε μία καμπυλότητα, αρχίζει να ευθειάζεται.

Τέλος κατά τη διάρκεια της 8ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης αρχίζει και ο σχηματισμός των γεννητικών οργάνων του εμβρύου. Όμως είναι νωρίς ακόμα για να διαπιστωθεί με ακρίβεια το φύλο του μωρού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved