Εργαζόμενη μητέρα: Πώς να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας

Όταν φεύγετε από το σπίτι το πρωί το σκέφτεστε. Όταν είστε στη δουλειά το σκέφτεστε. Όταν επιστρέφετε στο σπίτι νιώθετε τύψεις που το αφήσατε τόσες ώρες μόνο.

Εργαζόμενη μητέρα: Πώς να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας

Δεν χρειάζεται να περνάτε καθημερινά αυτή την ψυχοφθόρο συναισθηματική διαδικασία. Δεν επιλέξατε εσείς να μένετε πολλές ώρες εκτός σπιτιού και η ανάγκη να δουλέψετε είναι μεγάλη. Οπότε, εφόσον δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, μπορείτε τουλάχιστον να εκμεταλλευτείτε κατάλληλα τον χρόνο που περνάτε με το παιδί σας, όσο λίγος και αν είναι αυτός. Παρακάτω διαβάστε κάποια tips πολύ χρήσιμα για να μάθετε να αξιοποιείτε ακόμα και το τελευταίο λεπτό που έχετε μέσα στο σπίτι πριν επιστρέψετε και πάλι στη δουλειά.

Όταν επιστρέφετε από τη δουλειά, πάρτε το μωρό σας αγκαλιά και μιλήστε του. Μπορεί να μην σας καταλαβαίνει, όμως σίγουρα θα αρχίσει κάποια στιγμή στο μέλλον να αντιλαμβάνεται ότι δεν επιστρέψατε επειδή το θυμηθήκατε αλλά επειδή εκεί που πήγατε, έπρεπε να κάνετε κάποια πράγματα.

Όταν πάτε να αλλάξετε ρούχα, μην το αφήσετε στο σαλόνι ή στο δωμάτιό του αλλά πάρτε το μαζί σας και συνεχίστε να του μιλάτε καθώς αλλάζετε. Έτσι, θα αντιληφθεί την ανάγκη σας να περνάτε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε μαζί του. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και αν είστε στην κουζίνα και μαγειρεύετε. Συνεχίστε να του μιλάτε ενώ εκείνο θα παίζει με τις κατσαρόλες που θα του έχετε δώσει και θα χτυπά τις κουτάλες διασκεδάζοντας.

Μην κάνετε το λάθος, μόλις μπείτε στο σπίτι να το πάρετε αγκαλιά, να το αφήσετε στη θέση του και εσείς να δείτε τηλεόραση ή να ακούσετε ραδιόφωνο. Μεγαλώνοντας, το παιδί θα αντιληφθεί ότι δεν είναι και ιδιαίτερα ενδιαφέρον στη ζωή σας και τότε θα αρχίσουν άλλα προβλήματα.

Όταν επιστρέψει και ο σύζυγος σπίτι, δείξτε του τον σωστό τρόπο για να επικοινωνεί και εκείνος με το παιδί και να περνά τον ίδιο ποιοτικό χρόνο με εσάς μαζί του. Δεν πρέπει ούτε εκείνος να αποκλείεται από την καθημερινότητά σας μιας και είστε μία οικογένεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved