Το στρες πριν την εγκυμοσύνη επηρεάζει το βάρος του μωρού!

Οι αυξομειώσεις στα επίπεδα κορτιζόλης μιας μέλλουσας μητέρας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το βάρος του μωρού της.

Το στρες πριν την εγκυμοσύνη επηρεάζει το βάρος του μωρού!

Τα επίπεδα των ορμονών του στρες πριν την εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο η μέλλουσα μητέρα να αποκτήσει μωράκι με χαμηλό σωματικό βάρος γέννησης.

Αυτό που ανέδειξε μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή έκδοση της επιστημονικής επιθεώρησης Health Psychology, είναι ότι το ενδεχόμενο ανωμαλίας στα επίπεδα κορτιζόλης μιας μητέρας μπορεί να “προβλέψει” το βάρος του μωρού της.

Η Christine Guardino, επικεφαλής της μελέτης που εξέτασε περιπτώσεις 142 εγκύων, από το τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, έδειξε ότι η κορτιζόλη έχει συνδεθεί με το χρόνιο στρες καθώς και με το βάρος του νεογέννητου. Συγκεκριμένα, το αυξημένο επίπεδο της κορτιζόλης στην μητέρα μειώνει τη ροή του αίματος προς το έμβρυο, κάτι που με τη σειρά του μειώνει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών.

Τα μωρά, που έχουν βάρος γέννησης κάτω από 2,5 κιλά, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για προβλήματα υγείας, ακόμα και για πρόωρο θάνατο.

Τελικό συμπέρασμα προς όλες τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μανούλες: Οι γυναίκες που σκοπεύουν να μείνουν έγκυες θα πρέπει να διαχειρίζονται τα επίπεδα του άγχους τους, έχοντας στο μυαλό τους, το καλό του μωρού τους!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved