Κράμπες στην εγκυμοσύνη: Πώς θα ανακουφιστείτε!

Ένα από τα πολλά συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι οι κράμπες.

Κράμπες στην εγκυμοσύνη: Πώς θα ανακουφιστείτε!

Συνήθως οι κράμπες σχετίζονται με την κόπωση την καθημερινότητας, το επιπρόσθετο βάρος του μωρού, ή ενδεχομένως, λόγω της περιορισμένης ροής αίματος στα κάτω άκρα. Οι κράμπες στην εγκυμοσύνη ωστόσο οφείλονται συχνότερα στα χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα μιας εγκυμονούσας, λόγω της απορρόφησής του από το έμβρυο.

Aς δούμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε και να ανακουφιστείτε από τις κράμπες στα πόδια
Τεντώστε τη γάμπα σας πιάνοντας τα δάχτυλα του ποδιού σας, τραβώντας τα προς τα πάνω και κρατώντας όσο μπορείτε το πόδι σας σε ευθεία.
Τεντώστε το πόδι σας στρέφοντας τα δάχτυλα προς τα πάνω και κάνοντας συγχρόνως απαλό μασάζ στην περιοχή.
Πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πίνετε αρκετό νερό, ώστε ο οργανισμός σας να έχει επάρκεια σε ηλεκτρολύτες και μεταλλικά στοιχεία.
Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με γάλα και ασβέστιο
Πάρτε μια καλή καθημερινή πολυβιταμίνη.
Κινηθείτε και αποφύγετε να κάθεστε σε ένα μέρος ή με τα πόδια σας σταυρωμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Να τρώτε φρέσκα λαχανικά και φρούτα που περιέχουν κάλιο. Τα χαμηλά επίπεδα καλίου μπορεί να προκαλέσουν κράμπες των μυών. Πολλά φρούτα και λαχανικά όπως τα πορτοκάλια, η παπάγια, το πεπόνι, και οι γλυκοπατάτες έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο.
Αν ωστόσο οι κράμπες επιμένουν και δεν μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε μόνη σας, τότε καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με τον γυναικολόγο σας ώστε να σας συμβουλέψει για το τι μπορείτε να κάνετε περαιτέρω!

Οσο επώδυνες και συχνές κι αν είναι οι κράμπες δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε για εσάς ή το μωράκι σας. Είναι απλά ένα από τα ελάχιστα ενοχλήματα στην διάρκεια της εγκυμοσύνης που τα περνούν σχεδόν όλες οι μέλλουσες μανούλες!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved