Οργανώστε με τον καλύτερο τρόπο την ντουλάπα του παιδιού σας!

Είναι κάτι που κάθε φορά θα πρέπει να κάνετε αλλά στη συνέχεια όλη τη σεζόν θα είστε πιο ήρεμες αν η ντουλάπα του είναι οργανωμένη.

Οργανώστε με τον καλύτερο τρόπο την ντουλάπα του παιδιού σας!

Κάθε φορά λοιπόν που αλλάζει η σεζόν και έρχεται η ώρα να βάλετε τα ρούχα του να θυμάστε κάποιες συμβουλές που δίνουν άλλες μαμάδες, από τη δική τους εμπειρία.

1. Ομαδοποιείτε τα ρούχα ανάλογα με το μέγεθος: Σε περίπτωση που έχετε μωρό και όπως συνηθίζεται μεγαλώνει από τη μια στιγμή στην άλλη είναι η κατάλληλη στιγμή για να χωρίσετε τα ρουχαλάκια του. Αλλού τα ρούχα για όταν είναι έξι μηνών, αλλού τα λίγο μεγαλύτερα.

2. Χρησιμοποιείτε χωρίσματα ντουλάπας: Χωρίστε τους χώρους αν δεν έχετε πολλά ντουλάπια. Αλλού τα μπλουζάκια, αλλού τα παντελονάκια, αλλού τα ζιπουνάκια.

3. Ομαδοποιείστε τα ρούχα ανά τύπο: Τα πιο χοντρά με τα πιο χοντρά, τα πιο λεπτά με τα πιο λεπτά. Παντελόνια με παντελόνια, πουκάμισα με πουκάμισα και συνεχίστε.

4. Μην κρατάτε ρούχα άλλης εποχής στην ντουλάπα. Αποθηκεύστε τα κάπου που να είναι εύκολο στη συνέχεια να τα βγάλετε. Δεν θα πειραζε να έχετε κάπου κιβώτια και να τα βάζετε ή κάποιο μπαούλο.

5. Σε ένα μικρότερο κουτί κρατήστε μερικά πιο χοντρά ή πιο ελαφριά ρούχα ανάλογα με την εποχή, σε περίπτωση που τα χρειαστείτε.

6. Μαζεύοντας τα ρούχα της εποχής που πέρασε γράψτε κάπου τι λείπει από την γκαρνταρόμπα έτσι ώστε όταν ξαναέρθει η εποχή να είναι πιο εύκολο να ξέρετε τι θα πρέπει να αγοράσετε.

7. Κάθε έξι μήνες να κάνετε γενική καθαριότητα στην ντουλάπα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved