Εγκυμοσύνη και ομορφιά: Πώς θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα στην επιδερμίδα σας

Οι περισσότερες γυναίκες παρατηρούν αλλαγές στο δέρμα τους με την εγκυμοσύνη.

Εγκυμοσύνη και ομορφιά: Πώς θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα στην επιδερμίδα σας

Ορισμένες ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερα παρά ποτέ, με λιγότερα σπυράκια και λιπαρά σημεία και περισσότερη λάμψη και άλλες βρίσκουν ότι οι ορμόνες της εγκυμοσύνης προκαλούν σπυράκια, ειδικά το πρώτο τρίμηνο ή ότι το δέρμα τους είναι υπερβολικά ευαίσθητο και ξηρό ή παρουσιάζει κνησμό όσο προχωρά η εγκυμοσύνη.

Αν το δέρμα σας γίνει πιο ευαίσθητο, θα μπορούσατε να στραφείτε σε οικολογικά προϊόντα ομορφιάς, που δεν έχουν παραμπέν, πετροχημικά και συντηρητικά , φορμαλδεϋδη και φθαλικά. Μερικές έγκυες γυναίκες επιμένουν να μη βάζουν τίποτα στο δέρμα τους που δεν θα έτρωγαν δεδομένου ότι το 60% περίπου όσων απλώνουμε στο πρόσωπο ή στο σώμα μας περνά μέσω του δέρματος στην κυκλοφορία του δέρματος. Οι αντιγηραντικές κρέμες και οι κρέμες για την ακμή που περιέχουν ρετινοειδή ( μία μορφή βιταμίνης Α) δεν συνιστώνται στην εγκυμοσύνη, γιατί οι ψηλές δόσεις βιταμίνης Α μπορεί να βλάψουν το έμβρυο, όπως και το σαλικυλικό οξύ που περιέχουν μερικά προϊόντα απολέπισης.

Δοκιμάζετε πρώτα τα νέα προϊόντα σε μία μικρή περιοχή του δέρματός σας ( πίσω από το αυτί ή το γόνατο) και περιμένετε 24 ώρες μέχρι να αντιδράσει. Σε αυτή την περίπτωση μην το χρησιμοποιήσετε. Ψάξτε επίσης στην κουζίνα σας για ασφαλέστερα μέσα περιποίησης του δέρματος- χυλό βρώμης για τα σπυράκια ή γιαούρτι ή γάλα για καθαρισμό, πράσινο τσάι ή ροδόνερο για τονωτική λοσιόν και λιωμένη ντομάτα και αβοκάντο ως μάσκα.

Η χρήση μίας ειδικής κρέμας για τις ραγάδες εγκυμοσύνης πρωί και βράδυ θα κάνει το δέρμα σας απαλότερο και θα το ενυδατώνει- αν και δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι δεν θα δημιουργούν ραγάδες.

Εκείνο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πριν αγοράσετε ένα προϊόν, βεβαιωθείτε πώς δεν περιέχει καθόλου χημικά ή άλλες πρόσθετες ουσίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved