Βαλάντης: «Δεν αισθάνομαι ακόμη το πατρικό ένστικτο με την κόρη μου»

Ονειρεύεται να είναι με κάθε τρόπο δίπλα στα παιδιά του, να συμπαρασταθεί στα όνειρά τους αλλά και με ειλικρίνεια να απαντήσει ακόμα και στα πιο δύσκολα ερωτήματά τους. Με απολυτή αλήθεια ο Βαλάντης μιλά στο mothersblog.gr για τον οχτάχρονο γιο του και την μόλις ενός έτους κόρη του!

Βαλάντης: «Δεν αισθάνομαι ακόμη το πατρικό ένστικτο με την κόρη μου»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

- Πόσο άλλαξαν τη ζωή σας τα παιδιά σας;

«Έγινα αρκετά υπεύθυνος. Τα παιδιά χρειάζονται αγάπη, φροντίδα και ασφάλεια. Προσωπικά ωρίμασα και αντιλήφθηκα ότι τα παιδιά μου άλλαξαν προς το καλύτερο τη ζωή μου»

- Επηρέασε τις σχέσεις σας με τα παιδιά σας ο χωρισμός σας από τις συντρόφους με τις οποίες τα αποκτήσατε;

«Μόνο το γιο μου, γιατί η κόρη μου ακόμα είναι πολύ μικρή και δε μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Σίγουρα ο χωρισμός μου επηρέασε το γιο μου. Από συζητήσεις που έχω κάνει μαζί του μου έχει πει "Γιατί παντρεύονται οι άνθρωποι αφού χωρίζουν; Γιατί κάνουν παιδιά;" Του απάντησα λοιπόν ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι. Άλλοτε ταιριάζουμε και άλλοτε όχι. Ορισμένες φορές συμβαίνει να γεννιέται ένα παιδί και έπειτα οι γονείς να χωρίζουν»

- Νιώσατε ότι πληγώθηκε ο γιος σας με το χωρισμό σας με την Έλενα Γκρέκου, γιατί από την απορία του, διαφαίνεται ότι κάποια στιγμή πόνεσε απ' όσα συνέβησαν.

«Ήταν πολύ μικρός για να πονέσει όταν χωρίσαμε. Η απορία του μάλλον δείχνει το πώς μεταφέρονται στο παιδί από την κάθε πλευρά τα γεγονότα. Από εκεί μπορείς να καταλάβεις κιόλας, εαν πραγματικά ένα παιδί είναι πραγματικά πληγωμένο ή αν τα λόγια που του έχουν μεταφερθεί το έχουν πληγώσει»

- Έπειτα από οχτώ χρόνια για πρώτη φορά ζείτε μαζί με το Χάρη. Τι θέλετε να του μάθετε;

«Εγώ του απαντώ με απόλυτη ειλικρίνεια σε οτιδήποτε ρωτάει, στο οποιοδήποτε ερώτημα έχει χωρίς να ξεπερνώ τα όρια που προαπαιτούνται. Τα μόνα πράγματα που προσωπικά θέλω να του περάσω είναι να σέβεται τους συνανθρώπους του, να φέρεται όσο το δυνατόν πιο ευγενικά γίνεται σε όλους, να πηγαίνει καλά στο σχολείο και να αντιληφθεί ότι η κοινωνία που πρόκειται να βγει δεν είναι οικογένεια που μας αγαπά και μας προσέχει και ότι εκεί έξω τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα και η τιμωρία πολύ μεγαλύτερη στα λάθη μας»

- Έχετε μία κόρη μόλις ενός έτους.

«Ακριβώς. Βρίσκεται στη Βέροια με τη μαμά της. Μου λείπει αλλά δε μπορώ να πω ότι αισθάνομαι ακόμη το πατρικό ένστικτο. Ακόμα δεν έχω αισθανθεί, αυτό που νιώθω με το γιο μου, όπως και με το γιο μου αντιστοίχως άργησα να το βιώσω»

- Είναι η απόσταση πιστεύετε που το εμποδίζει;

«Όχι. Νομίζω είναι η ανθρώπινη φύση. Δεν έχω ζήσει την κόρη μου, ώστε να μου λείπει τόσο πολύ όπως συνέβη και αρχικά με το γιο μου»

- Αντιλαμβάνομαι όμως ότι θα θέλατε να ζήσετε την κόρη σας.

«Βέβαια. Αυτό είναι το πιο υγειές και όμορφο, αλλά αυτή την στιγμή και σ' αυτή την φάση, ούτε και εκείνη συνειδητοποιεί ότι της λείπω»

- Θέλετε να κάνετε άλλο παιδί ή θεωρείτε ότι έχει κλείσει αυτός ο κύκλος;

«Νομίζω ότι έκλεισε ο κύκλος του πατέρα»

- Έχετε όνειρα για τα παιδιά σας;

«Να κάνουν αυτό θέλουν. Μακάρι να βρουν γρήγορα ότι ονειρεύονται και να το ακολουθήσουν χωρίς καμιά παρέκκλιση και εκπτώσεις. Εγώ το μόνο βέβαιο είναι ότι θα είμαι δίπλα τους στα όνειρά τους, όπως ήταν αντιστοίχως και η δική μου οικογένεια. Θα είμαι παρών σε ότι χρειαστούν!»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved