Τέσσερις τρόποι για να περιορίσετε τις ραγάδες του δέρματος κατά την εγκυμοσύνη

Η κοιλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Το δέρμα σε αυτή την περιοχή τεντώνεται πάρα πολύ και συνεπώς θα αισθάνεστε πώς είναι πολύ σκληρό και σας τρώει.

Τέσσερις τρόποι για να περιορίσετε τις ραγάδες του δέρματος κατά την εγκυμοσύνη

Βρείτε χρόνο να κάνετε ένα ή δύο χλιαρά και όχι ζεστά ντους καθημερινά, καθώς το ζεστό νερό θ’ ανοίξει τους πόρους και έτσι θα ιδρώνετε πιο πολύ. Αν αισθάνεστε πώς το δέρμα σας είναι σκληρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία απαλή ενυδατική κρέμα, την οποία θα απλώνετε στο δέρμα σας μετά το μπάνιο, όσο ακόμα είναι υγρό.

Παράλληλα φροντίστε:

1. Να τρώτε με σύνεση ώστε να μην παχύνετε υπερβολικά. Αν πάρετε μεγάλο βάρος σε μικρό χρονικό διάστημα, το δέρμα σας δεν θα προλάβει να προσαρμοστεί και θα πρέπει να τεντωθεί.
2. Να φοράτε κατάλληλους στηθόδεσμους σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Να υποστηρίζετε τους μαστούς σας κατάλληλα καθώς βαραίνουν.
3. Να φοράτε ειδικό στηθόδεσμο για το νυχτερινό ύπνο αν έχουν διογκωθεί πολύ οι μαστοί σας. Οι μαστοί χρειάζονται 24ωρη φροντίδα.
4. Να διατηρείτε το δέρμα σας ελαστικό και να αποφεύγετε την πρόκληση κνησμών. Χρησιμοποιήστε κάποια κρέμα για μασάζ στο στήθος και την κοιλιά για να γίνει πιο ελαστικό το δέρμα. Απλώστε τοπικά έλαιο καθαρής βιταμίνης Ε για να ενυδατώσετε καλύτερα το δέρμα.

Μπορείτε επίσης να προλάβετε την εφίδρωση χρησιμοποιώντας μόνο βαμβακερά εσώρουχα και όχι συνθετικά. Αν φοράτε καλσόν, να προτιμάτε ειδικούς τύπους με βαμβακερές φάσεις. Να φοράτε επίσης ρούχα από φυσικές ίνες και όχι συνθετικές για να αισθάνεστε πιο δροσερά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved