Η διάρροια είναι κι αυτή σύμπτωμα εγκυμοσύνης

Πολλές γυναίκες παρουσιάζουν συμπτώματα διάρροιας μέσα σε λίγες ώρες από τη λήψη γεύματος, κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης.

Η διάρροια είναι κι αυτή σύμπτωμα εγκυμοσύνης

Είναι απολύτως φυσιολογικό επειδή ο μεταβολισμός προσαρμόζεται στην εγκυμοσύνη και μπορεί να αναπτυχθούν μια σειρά από πεπτικά προβλήματα.

Η διάρροια είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, που εμφανίζεται μαζί με την ναυτία, τις πρωινές αδιαθεσίες και τις λιγούρες ή την απέχθεια προς το φαγητό.

Η διάρροια κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου είναι αρκετά συχνή και συνήθως υποδηλώνει ότι ο τοκετός πλησιάζει. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι το μωρό έρχεται.
Για τον λόγο αυτό καλέστε τον γυναικολόγο σας εάν:
• Η διάρροια είναι σοβαρή ή διαρκεί περισσότερο από 24 ώρες.
• Έχετε αφυδατωθεί ή ζαλίζεστε.
• Δοκιμάσατε κάποιο φάρμακο για να βοηθήσει
• Η διάρροια περιέχει αίμα ή πύον ή είναι μαύρη σαν πίσσα.
• Έχετε πυρετό ή σοβαρό κοιλιακό πόνο.

Εκτός από ρύζι, μπανάνες και λευκό ψωμί που γενικά συνίστανται σε αυτή την περίπτωση προσπαθήστε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας πατάτες, δημητριακά χωρίς ζάχαρη, κρακεράκια, λαχανικά, σούπες με ρύζι και λαχανικά, άπαχο κρέας και γιαούρτι για να λαμβάνετε τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεστε για την περίοδο της εγκυμοσύνης:

Πίνετε άφθονο νερό. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να αφυδατωθείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς μπορεί να προκληθεί ακόμα και πρόωρος τοκετός.

Αποφύγετε στη διατροφή σας τα ανθρακούχα και καφεϊνούχα ποτά, τα αποξηραμένα φρούτα (όπως π.χ. τα δαμάσκηνα), τα ζαχαρούχα όπως η σοκολάτα ή οι καραμέλες και τα τηγανητά.

Η διάρροια είναι πιο σπάνια σε σχέση με τη δυσκοιλιότητα κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά αν επιμένει για περισσότερο από δύο ημέρες, ανεξάρτητα από το πόσο ελαφριάς ή βαριάς μορφής είναι, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Το θέμα είναι πως πρέπει δώσετε τη σημασία που αρμόζει στην κατάσταση καθώς δεν είναι δύσκολο να οδηγήσει σε αφυδάτωση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved