Ντροπαλό παιδί: Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου που ντρέπεται;

Υπάρχουν παιδιά, ντροπαλά, εσωστρεφή και δειλά. Πρόκειται για παιδιά που είναι από τη φύση τους ντροπαλά, κλεισμένα στον καβούκι τους και λιγομίλητα. Αν και στο σπίτι μπορεί να είναι αυτό που λέμε «έξω καρδιά», όταν βγαίνετε έξω από το σπίτι, μαζεύεται και με δυσκολία «ξεκολλάει» από πάνω σας.

Ντροπαλό παιδί: Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου που ντρέπεται;

Τι μπορείτε να κάνετε ως γονείς για να βοηθήσετε το ντροπαλό παιδί σας;

  1. Αρχικά, μην αυξάνετε τις δυσκολίες του παιδιού σας, με το να το πιέζετε να χαιρετήσει κάποιον ή να κάτσει κάπου που δεν θέλει. Δώστε του χρόνο να εγκλιματιστεί.
  2. Αφήστε το να καθίσει κοντά σας, ακόμη και στην αγκαλιά σας αν χρειαστεί να να εξοικειωθεί με το περιβάλλον και τους ανθρώπους-παιδιά που βρίσκονται σε αυτό.
  3. Μόλις, διαπιστώσετε ότι αρχίζει να νιώθει άνετα, παροτρύνετέ το να συμμετέχει στην κουβέντα σας.
  4. Ένα ντροπαλό παιδί, μόλις νιώσει οικείο το χώρο, να είστε σίγουροι ότι θα προσεγγίσει νέους φίλους παίζοντας και αυτό μαζί τους διάφορα παιχνίδια. Δώστε του μια ώρα περιθώριο και θα δείτε ότι όλα θα αλλάξουν.

Συνήθως, τα παιδιά που είναι δειλά, ντροπαλά και συνεσταλμένα είναι «κολλημένα» επάνω στους γονείς. Απλά κατανοήστε το παιδί σας στο θέμα αυτό και συνεχίστε να του δείχνετε την αγάπη σας με οποιοδήποτε τρόπο. Να είστε σίγουροι, πώς μόλις μεγαλώσει θα ξεκολλήσει από κοντά σας καθώς θα έχει αποκτήσει την αίσθηση ασφάλειας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved