Τσάι και εγκυμοσύνη: Πόσο τσάι πρέπει να πίνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το τσάι μπορεί να φαίνεται ως μία καλύτερη εναλλακτική αντί του καφέ αλλά να θυμάστε: θα πρέπει πάντα να ελέγχετε την ποσότητα καφεΐνης που λαμβάνετε καθημερινά.

Τσάι και εγκυμοσύνη: Πόσο τσάι πρέπει να πίνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το τσάι έχει μια όμορφη φήμη χαλάρωσης, αλλά οι περισσότεροι τύποι περιέχουν τουλάχιστον μια μικρή ποσότητα καφεΐνης. Και αυτό σημαίνει καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας όπως συνιστούν και οι περισσότεροι ειδικοί, συμπεριλαμβανομένου και του Αμερικανικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, δεν θα πρέπει να ξεπερνά, τα 200 χιλιοστόγραμμα ανά ημέρα.

tsikorii pri beremennosti1

Κάνει να πίνω τσάι στην εγκυμοσύνη;

Τα καλά νέα είναι ότι το τσάι τείνει να είναι καλύτερο από τον καφέ,«Το τσάι έχει πολύ λιγότερη καφεΐνη, και μπορείτε πιείτε μερικά φλιτζάνια την ημέρα, ανάλογα με το πόσο καφεΐνη έχει το καθένα», αναφέρει η Elisa Zied, MS, RD, CDN, διαιτολόγος από τη Νέα Υόρκη και συγγραφέας του βιβλίου: Feed Your Family Right. Η ποσότητα της καφεΐνης σε ένα φλιτζάνι τσάι μπορεί να ποικίλλει σημαντικά, ανάλογα με το αγαπημένο σας ρόφημα.

Το μαύρο τσάι έχει συνήθως 30 έως 80 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης και το πράσινο τσάι, 35 έως 60 χιλιοστόγραμμα. Το παγωμένο τσάι μπορεί να έχει λιγότερη καφεΐνη από ό, τι το ζεστό. Αυτό άλλωστε μπορείτε να το δείτε στην ετικέτα με τη διατροφική αξία του κάθε ροφήματος.

Αν πάλι θέλετε να καταναλώσετε ένα χαλαρωτικό βότανο,προτιμήστε το χαμομήλι καθώς συνήθως δεν περιέχει καφεΐνη. Αν θέλετε όμως να καταναλώσετε άλλα βότανα, καλό θα είναι να ρωτήσετε τον γυναικολόγος σας αν μπορείτε ή όχι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved