Εγκυμοσύνη και κυτταρίτιδα: Πώς να την «νικήσετε» με φυσικούς τρόπους

Η εγκυμοσύνη ευνοεί την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Ιδιαίτερα η περιοχή των μηρών και των γλουτών επηρεάζεται από τις γυναικείες ορμόνες ( τα οιστρογόνα) και από τον γυναικείο κύκλο με αποτέλεσμα να είναι εμφανής η ...ενοχλητική κυτταρίτιδα.

Εγκυμοσύνη και κυτταρίτιδα: Πώς να την «νικήσετε» με φυσικούς τρόπους

Ο διακαής πόθος και στόχος λοιπόν των περισσότερων γυναικών -πλην ορισμένων τυχερών- είναι να «εξαφανίσουν» την κυτταρίτιδα. Και επειδή θαύματα δεν γίνονται, οι γυναίκες και μάλιστα όσες διανύουν τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης τους , θα πρέπει να εστιάσουν στο εξής : Στη διατήρηση ενός σταθερού σωματικού βάρους και μιας εξίσου σταθερής διατροφικής συμπεριφοράς.

Η κυτταρίτιδα, ως γνωστόν, δεν φεύγει μόνο με δίαιτα καθώς ευθύνονται πολλοί παράγοντες για την εμφάνισή της ( διατροφή, καθιστική ζωή, κάπνισμα, προδιάθεση). Είναι σύνηθες άλλωστε το φαινόμενο πολύ λεπτές γυναίκες να έχουν κυτταρίτιδα.

Πώς να την καταπολεμίσετε
Η διατροφή είναι το Α και το Ω. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πρωτεΐνες (ψάρι, αβγά, κρέας) και φυτινές ίνες πρέπει να κυριαρχούν στην καθημερινή σας διατροφή. Αντίστοιχα, τα όσπρια, τα ζυμαρικά ( χωρίς κρέμες γάλακτος), το ψωμί ολικής αλέσεως και τα δημητριακά ενισχύουν τον μεταβολισμό σας. Την ίδια ώρα, μειώστε δραστικά το αλάτι και τα αλμυρά σνακ (πατατάκια, ξηρούς καρπούς), τα γλυκά και τα αναψυκτικά, αυξήστε την ποσότητα υγρών και επιλέξτε γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά.

Παράλληλα, τα εκχυλίσματα του ανανά, της σεντέλας και της σημύδας, βοηθούν σημαντικά στην αποβολή των υγρών και των άχρηστων ουσιών και προστατεύουν και ενεργοποιούν τη μικροκυκλοφορία επιβραδύνοντας τη συσσώρευση λίπους. Προτού τα χρησιμοποιήσετε όμως ρωτήστε το γιατρό σας.

Τέλος, μπορείτε να τονώσετε το δέρμα μας με μία φυσική μάσκα που θα φτιάξετε μόνες μας με φυσικά υλικά.

Τι θα χρειαστείτε:
-μισό λεμόνι
-5 κ.γ μέλι
-2 κ.γ αλάτι

Τι πρέπει να κάνετε:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και απλώνουμε στην περιοχή που θέλουμε. Κάνουμε απαλό μασάζ από κάτω προς τα πάνω και τυλίγουμε με μία μεμβράνη. Αφήνουμε τη μεμβράνη για 20 λεπτά και όταν τη βγάλουμε ξεπλένουμε πολύ καλά, με άφθονο νερό.
Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή μία φορά την εβδομάδα και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Μην ξεχνάτε ότι η υγιεινή διατροφή και το νερό είναι οι σύμμαχοί σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved