Ανώδυνος τοκετός: Ποια κατηγορία μαθημάτων ανώδυνου τοκετού σας ταιριάζει;

Τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού μπορεί να διευκολύνουν έναν τοκετό.

Ανώδυνος τοκετός: Ποια κατηγορία μαθημάτων ανώδυνου τοκετού σας ταιριάζει;

Ο στατιστικές δείχνουν ότι κατά μέσο όρο, οι μέλλουσες μητέρες που παρακολουθούν μαθήματα ανώδυνου τοκετού έχουν ευκολότερους και υγιέστερους τοκετούς, σε σύγκριση με τις γυναίκες που έλαβαν τέτοιου είδους μαθήματα. Τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού συνήθως ξεκινούν την 28η με 32η εβδομάδα. Ανάλογα με το τι αισθάνεστε ότι έχετε ανάγκη , μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα που διαρκούν πολλές εβδομάδες ή να παρακολουθήσετε ένα μόνο μάθημα για να «φρεσκάρετε» τις γνώσεις που πιθανόν έχετε.

Τα μαθήματα, ακόμα και αν διαφέρουν σε επιμέρους λεπτομέρειες, καλύπτουν τα εξής βασικά πράγματα:
-τι συμβαίνει στη διάρκεια των πόνων της γέννας
-πότε να καλέσετε το γιατρό σας
-τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοών
-τεχνικές αναισθησίας
-καισαρική και φροντίδα του μωρού

Είναι σημαντικό να βρείτε έναν εκπαιδευτή που έχει τις ίδιες με εσάς απόψεις για τη γέννα. Ταυτόχρονα, όμως, η δοκιμή διαφορετικών ομάδων θα σας βοηθήσει να μάθετε άλλες προσεγγίσεις του τοκετού και των πόνων και θα μπορέσετε να κάνετε μία συνειδητή επιλογή αυτών που σας ταιριάζουν.
-NCT: Τα μαθήματα παραδίδονται από έναν εκπαιδευτή που έχει επιμορφωθεί από το ίδιο το ίδρυμα και διενεργούνται τους τελευταίους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης. Οι τάξεις αποτελούνται από ομάδες λίγων ζευγαριών .
-Active birth: Αφορά τη γιόγκα και τη χαλάρωση για εγκύους καθώς και τον τοκετό στο νερό.
-Μέθοδος Lamaze: Οι εκπαιδευτές που έχουν δίπλωμα Lamaze ενθαρρύνουν τον ενεργό τοκετό και ειδικές αναπνευστικές τεχνικές, έτσι ώστε να αποσπάσουν την προσοχή από τον πόνο του τοκετού.
-Μέθοδος Bradley: Τα μαθήματα αυτά εστιάζονται στον καθοδηγούμενο από το σύζυγο «φυσιολογικό» τοκετό, με έμφαση στη διατροφή ,την άσκηση κατά της διάρκεια της εγκυμοσύνης και την ενδοσκόπηση και το διαλογισμό προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο πόνος του τοκετού.

Τα περισσότερα μαιευτήρια έχουν δικά τους μαθήματα ανώδυνου τοκετού. Μπορεί να περιλαμβάνουν ξενάγηση και ενημέρωση για το τι θα πρέπει να περιμένετε φτάνοντας στο μαιευτήριο. Τα μαθήματα καλύπτουν γενικά τι συμβαίνει στον τοκετό, ιατρική και φυσική αναλγησία και πληροφορίες σχετικά με τη γέννα, ενώ όπως προείπαμε περιλαμβάνουν επίσης συμβουλές για τη φροντίδα του μωρού στο σπίτι μετά τη γέννα και το θηλασμό. Επίσης, υπάρχουν πολλά ιδιωτικά κέντρα που μπορείτε να ακολουθήσετε μαθήματα ανώδυνου τοκετού. Καλύπτονται όλες οι πλευρές του τοκετού και ενθαρρύνεται ο θηλασμός.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved