Συμπτώματα εγκυμοσύνης: Αυτά είναι τα 13 πιο συνηθισμένα

Αρκετές γυναίκες αντιλαμβάνονται ενστικτωδώς ότι εγκυμονούν και άλλες αναγνωρίζουν συγκεκριμένα συμπτώματα που «μαρτυρούν» την έναρξη μίας εγκυμοσύνης.

Συμπτώματα εγκυμοσύνης: Αυτά είναι τα 13 πιο συνηθισμένα

Μπορεί να παρουσιάσετε ένα, δύο, όλα ή ακόμα και κανένα από τα συμπτώματα που είναι ενδεικτικά της εγκυμοσύνης. Εμείς σας παρουσιάζουμε τα πιο κοινά συμπτώματα που εμφανίζουν οι περισσότερες γυναίκες.

Ποια είναι αυτά;
1. Πρωινή αδιαθεσία. Είναι μία κλασική εκδήλωση που να σας προειδοποιεί ότι κάτι «διαφορετικό» συμβαίνει στον οργανισμό σας.
2. Καθυστέρηση περιόδου. Είναι το βασικότερο σύμπτωμα που δείχνει ότι έχετε μείνει έγκυος. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε περίπτωση που έχετε τακτικό κύκλο, ή δεν συντρέχει πρόβλημα υγείας.
3. Ευαισθησία στο στήθος. Τυχόν μεταβολές στο μέγεθος και στην αίσθηση του στήθους σας είναι από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη το στήθος σας θα αρχίσει να διογκώνεται ,προετοιμαζόμενο για την περίοδο του θηλασμού. Θα νοιώθετε επίσης πόνο και βάρος και θα είναι ιδιαίτερο ευαίσθητο με οποιοδήποτε άγγιγμα.
4. Αίσθημα κόπωσης και υπνηλία. Αυτό συμβαίνει λόγω αύξησης της προγεστερόνης. Τα επίπεδα ενέργειας αρχίζουν να ανεβαίνουν κατά τη 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.
5. Ναυτία, κυρίως τις πρωινές ώρες, με ή χωρίς εμετό. Η ναυτία μπορεί να εκδηλωθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και κυμαίνεται από μία περιστασιακή αίσθηση λιποθυμίας ως μία αφόρητη ναυτία που οδηγεί σε εμετό.
6. Αυξημένη θερμοκρασία σώματος. Αν αυτή αρχίζει να ανεβαίνει για περισσότερο από 15 ημέρες ίσως σηματοδοτεί ενδεχόμενη εγκυμοσύνη.
7. Κηλίδες αίματος και πόνοι περιόδου. Σε κάποιες γυναίκες εμφανίζεται αυτό όταν πραγματοποιείται εμφύτευση εμβρύου στη μήτρα.
8. Έντονοι πονοκέφαλοι. Τις πρώτες μέρες είναι πιο έντονοι και μπορεί να διαρκούν από μία με δύο ώρες.
9. Δυσκοιλιότητα λόγω ορμονικών αλλαγών. Είναι συχνό και πρώιμο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης.
10. Συναισθηματικές διακυμάνσεις. Καθώς οι ορμόνες κατακλύζουν το σώμα σας στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να γίνετε ιδιαίτερα ευσυγκίνητες και ευαίσθητες.
11. Απέχθεια για κάποια τρόφιμα αλλά και επιθυμία για άλλα που μέχρι σήμερα σας ήταν αδιάφορα.
12. Πόνος στη μέση ή ήπιες κράμπες. Ένα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης που συνεχίζεται σε διάφορους βαθμούς έως το τέλος είναι ο πόνος στη μέση. Μπορεί όμως να οφείλεται και σε ορθοπεδικό πρόβλημα.
13. Αλλαγές στο δέρμα, γίνεται πιο ξηρό ή μπορεί να εμφανίσει σπυράκια.

Όλα αυτά συμπτώματα σίγουρα δεν είναι τα μοναδικά ενώ ορισμένα είναι πολύ κοινά με τα σημάδια της περιόδου. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που δεν είχαν καθόλου συμπτώματα και διαπίστωσαν στην πορεία ότι ήταν έγκυες.

Επίσης μερικές γυναίκες εμφανίζουν ήπια αιμορραγία περίπου εννέα μέρες μετά τη γονιμοποίηση του ωαρίου. Η αιμορραγία αυτή είναι μικρότερη από της κανονικής περιόδου και προκαλείται όταν το ωάριο εμφυτεύεται στα τοιχώματα της μήτρας.

Αν έχετε λοιπόν υποψίες ότι μπορεί να είστε έγκυος δεν έχετε παρά να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Εφόσον είναι θετικό θα επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας προκειμένου να σας καθοδηγήσει για τις εξετάσεις που πλέον θα πρέπει να κάνετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved