21η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Όλα όσα θέλει να ξέρει μία εγκυμονούσα

Οι αλλαγές που επιφέρει η εγκυμοσύνη στο σώμα μας είναι πολλές και σημαντικές , ειδικά την 21η εβδομάδα της κύησης.

21η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Όλα όσα θέλει να ξέρει μία εγκυμονούσα

Τα συνήθη ερωτήματα που θέτουμε στο γυναικολόγο μας είναι πότε αρχίζει να μεγαλώνει το έμβρυο, πώς και πόσο αναπτύσσεται.

Πόσο ημερών είναι το έμβρυο στην 21η εβδομάδα;
Η πραγματική ηλικία του εμβρύου είναι περίπου 19 εβδομάδων. Το μωράκι έχει ακόμα αρκετό χώρο μέσα στη μήτρα για αυτό και η μέλλουσα μητέρα νοιώθει πολύ πιο έντονα τις κινήσεις του. Θα σας φανεί απίστευτο, αλλά το μωράκι σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης κοιμάται από 12 μέχρι 14 ώρες την ημέρα!

p ITF218006

Τι αλλαγές παρατηρούνται στο μωρό;
Το πεπτικό σύστημα του μωρού έχει αναπτυχθεί αρκετά ώστε να απορροφά νερό από το αμνιακό υγρό που το καταπίνει. Στη γλώσσα του έχουν σχηματιστεί οι κάλυκες της γεύσης και η ανάπτυξη του εγκεφάλου και των νευρικών απολήξεων έχει προοδεύσει τόσο που του επιτρέπει την αίσθηση της αφής. Τα φρύδια είναι πλήρως σχηματισμένα και μπορεί πια να ανοίξει και να κλείσει τα βλέφαρά του.

pregnancy magazines

Πόσο μεγάλο είναι το μωρό;
Στο στάδιο αυτό της εγκυμοσύνης το μήκος του εμβρύου μετρούμενο από την κορυφή της κεφαλής μέχρι τις φτέρνες, είναι περίπου 26,7 εκατοστά, όσο δηλαδή το μήκος ενός καρότου και το βάρος είναι περίπου 360 γραμμάρια, το οποίο όμως μπορεί να διαφέρει σημαντικά από έμβρυο σε έμβρυο.

Δείτε ΕΔΩ σε ποια εβδομάδα της εγκυμοσύνης βρίσκεστε και ενημερωθείτε για το πώς μεγαλώνει το έμβρυο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved