20η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Όλα όσα θέλει να ξέρει μία εγκυμονούσα

Οι αλλαγές που επιφέρει η εγκυμοσύνη στο σώμα μας είναι πολλές και σημαντικές , ειδικά την 20η εβδομάδα της κύησης.

20η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Όλα όσα θέλει να ξέρει μία εγκυμονούσα

Τα συνήθη ερωτήματα που θέτουμε στο γυναικολόγο μας είναι πότε αρχίζει να μεγαλώνει το έμβρυο, πώς και πόσο αναπτύσσεται.

Tips For 20 Weeks Pregnant Women

Πόσο ημερών είναι το έμβρυο στην 20η εβδομάδα;
Την εβδομάδα αυτή το μωράκι σας γίνεται όλο και μεγαλύτερο και όλο και πιο δυνατό. Είναι πλέον 18 εβδομάδων. Οι κινήσεις του πλέον είναι αρκετά δυνατές και μάλλον θα τις έχετε ήδη αισθανθεί χαμηλά στην κοιλιά σας.
Αυτό είναι ένα κρίσιμο στάδιο για την ανάπτυξη των πέντε αισθήσεων. Τα νευρικά κύτταρα που αντιστοιχούν σε καθεμία από τις αισθήσεις διαμορφώνουν τώρα τα αντίστοιχα κέντρα στον εγκέφαλο.

week 20 of pregnancy

Τι είδους αλλαγές γίνονται στο μωρό;
Αν το μωρό είναι κορίτσι έχει χονδρικά δύο εκατομμύρια ωάρια στις ωοθήκες του ήδη. Πάντως ως την ημέρα που θα γεννηθεί τα ωράρια θα έχουν μειωθεί στο ένα εκατομμύριο.
Αν το έμβρυο είναι αγοράκι, οι όρχεις του βρίσκονται ακόμα μέσα στην κοιλιά του και ξεκινάνε την κάθοδό τους προς το όσχεο, τον ασκό δηλαδή μέσα στον οποίον θα βρούνε την τελική τους θέση. Το όσχεο όμως είναι ακόμα μικρό στην 20η εβδομάδα της κύησης για να δεχθεί τους όρχεις.

Πόσο μεγάλο είναι το μωρό;
Το μωρό σε αυτή τη φάση έχει ύψος από 14-16 εκατοστά από την κορυφή ως τους γλωτούς και ζυγίζει περίπου 255 – 300 γραμμάρια.
Μπορεί να τεντωθεί καθώς τα νεύρα και οι μύες έχουν αναπτυχθεί αρκετά ώστε να το επιτρέπουν.

Δείτε ΕΔΩ σε ποια εβδομάδα της εγκυμοσύνης βρίσκεστε και ενημερωθείτε για το πώς μεγαλώνει το έμβρυο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved