Πέντε tips για ταξίδια στην περίοδο της εγκυμοσύνης

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν γυναίκες που ταξιδεύουν συστηματικά είτε λόγω επαγγελματικών, είτε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Πέντε tips για ταξίδια στην περίοδο της εγκυμοσύνης

Έφόσον η περίοδος της κύησης εξελίσσεται ομαλά δεν υπάρχει λόγος να περιοριστούν οι μετακινήσεις.

Έμείς θα δώσουμε 5 συμβουλές για να σας κάνουμε τη ζωή σας ακόμα πιο εύκολη, αν θελήσετε να ταξιδέψετε όσο είστε έγκυος.

* Αποφυγετε τα πολύωρα ταξίδια. Η Χαβάη μπορεί να είναι ένας ονειρεμένος προορισμός, αλλά καλύτερα να το αφήσετε για αργότερα. Αν ταξιδέψετε πολλές ώρες θα ταλαιπωρηθείτε κι εσείς και το μωρό. Αν δε μπορείτε να το αποφύγετε, κάντε στάσεις (με το αυτοκίνητο) ή να περπατάτε (στο αεροπλάνο) για να αποφύγετετη θρόμβωση.

* Πάρτε μαζί σας στο ταξίδι υγιεινά και εύπεπτα σνακ, ιδιαίτερο στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Το junk food μόνο κακή διάθεση θα προσφέρει.

* Νερό. Ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα. Πάρτε μαζί σας αρκετό νερό για τη διαδρομή ή την πτήση και αποφύγετε όσο μπορείτε τα αναψυκτικά και τους τυποποιημένους χυμούς.

*Αποφύγετε τις μετακινήσεις σε μέρες και ώρες αιχμής ή τριήμερα και αργίες. Ο συνωστισμός θα φέρει εκνευρισμό...

* Στο αυτοκίνητο να φοράτε πάντα ζώνη ασφαλείας, χωρίς όμως να ασκείται πίεση στην περιοχή της κοιλιάς σας.

* Αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο κατά της διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάντε συχνές στάσεις για να ξεμουδιάσετε. Αν τώρα ταξιδεύετε με τρένο ή αεροπλάνο, φρντίστε να ξεκουράσετε τα πόδια και να κυκλοφορείτε όσο μπορείτε στο διάδρομο. Αν ταξιδεύετε με πλοίο, χρειάζεται προσοχή κατά τη μετακίνησή στους χώρους του πλοίου (απότομες σκάλες ή ολισθηρές επιφάνειες λόγω διαρροής λιπαντικών ή εισροής θαλάσσιου νερού στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου) και φυσικά, καλό είναι να μην ταξιδέψετε ημέρα... θαλασσοταραχής!

Καλό ταξίδι και μην ξεχνάτε... να είστε προσεκτική, γιατί δεν είστε μόνη σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved