Είστε έγκυος; Κάντε μασάζ στην κοιλιά, βοηθάει στην πρόληψη των ραγάδων

Το μασάζ στην κοιλιά κατά την εγκυμοσύνη βοηθάει στην πρόληψη των ραγάδων και προσφέρει μια αίσθηση χαλάρωσης.

Είστε έγκυος; Κάντε μασάζ στην κοιλιά, βοηθάει στην πρόληψη των ραγάδων

Σιγουρευτείτε ότι διαθέτετε άφθονο λάδι ή κρέμα από τζοτζόμπα ή από γλυκό αμύγδαλο έπα παρασκεύασμα που θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα λείο μασάζ και να βελτιώσετε τη σύσταση και τον τόνο της επιδερμίδας σας. Κάθε κίνηση είναι αργή και γλιστράει στην επιδερμίδα με πολλές επαναλήψεις που επιτρέπουν στο λάδι να εισχωρήσει πλήρως και να θρέψει την επιδερμίδα.

Προετοιμασία για το μασάζ
-Ξαπλώνετε με την πλάτη να στηρίζεται σε μαξιλάρια έτσι ώστε να είστε μισοκαθισμένη. Προς το τέλος της εγκυμοσύνης ίσως να θέλετε να ξαπλώσετε στο πλευρό σας με τα γόνατα λυγισμένα.
-Προσέξτε να μην πιέζετε την περιοχή της κοιλιάς και όλες οι κινήσεις σας να είναι ελαφριές και απαλές.
-Ζεσταίνετε το λάδι ή την κρέμα με τα χέρια σας και κάνετε κυκλικές κινήσεις στην κοιλιά σας. Συνεχίζετε για 3-5 λεπτά, διαγράφοντας ολοένα και πιο μεγάλες κυκλικές κινήσεις.
-Τοποθετείτε τα χέρια σας με τις παλάμες κάτω, στη βάση των πλευρών πάνω από το κοιλιακό πλέγμα, με τα δάχτυλά σας να δείχνουν στο στήθος. Τραβάτε τα χέρια σας στο πλάι, στη συνέχεια τα τραβάτε κάτω, στη μέση πιο σταθερά, αλλά απαλά πάνω από τους γοφούς, σταματώντας ακριβώς κάτω από τον αφαλό. Συνεχίζετε αυτή την κίνηση για 3-5 λεπτά.
-Γλιστράτε τα χέρια σας στα πλαϊνά του κορμιού σας. Δουλεύετε την περιοχή από το μηρό έως τη βάση των πλευρών για 3-5 λεπτά.
-Ολοκληρώνετε κάνοντας απαλό μασάζ στην κοιλιά. Κάνετε μεγάλους κύκλους σαν να διαγράφετε ένα μεγάλα «ε» στην κοιλιά σας πάντα προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved