Καφές και εγκυμοσύνη: Οδηγίες προς... εξαρτημένες!

Ο καφές κατά την εγκυμοσύνη, είναι ένα κεφάλαιο για το οποίο έχουν χυθεί τόνοι μελανιού! Τελικά τί επιτρέπεται και τί όχι;

Καφές και εγκυμοσύνη: Οδηγίες προς... εξαρτημένες!

Ζούμε σε μία εποχή, όπου ο καφές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Μάλιστα πολλές φορές χωρίς αυτόν δεν μπορεί να ξεκινήσει καν η μέρα μας. Τι γίνεται όμως στην περίοδο της κύησης;

Η αλήθεια είναι ότι η κατανάλωση καφέ στην περίοδο της εγκυμοσύνης εμπεριέχει κινδύνους.

Σε αυτήν την περίοδο λοιπόν, είναι μία καλή ευκαιρία να μυηθούμε στον ντεκαφεϊνέ.
Ειδικά στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ο καφές είναι καλύτερα να αποφεύγεται.
Από τον 4ο μήνα και μετά ο καφές μπορεί να επανέλθει στην καθημερινότητα της εγκύου, αλλά πάντα με μέτρο. Δηλαδή ένας μονός ελληνικός ή μία μικρή κούπα γαλλικού. Kαλό είναι να αποφεύγετε τον στιγμιαίο και τον φραπέ.

Αλλά για εσάς που αναρωτιέστε αν μπορείτε να τον κόψετε «μαχαίρι», καλό θα ήταν να ξέρετε ότι ο καφές δεν είναι τσιγάρο. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα το σώμα... ξεχνάει την καφεϊνη και μαθαίνει να μπαίνει σε λειτουργία χωρίς τη βοήθειά της.

Επίσης αν σας λείπει η καφεϊνη θα χαρείτε να μάθετε ότι ποσότητα καφεϊνης περιέχουν τόσο το τσάι, όσο και η σοκολάτα αλλά και τα ανθρακούχα αναψυκτικά.
Οπότε μην αγχώνεστε. Όλα μία ιδέα είναι. Με λίγο υπομονή, ακόμα και ο καφές που σας φαινόταν τόσο πολύ σημαντικός, μπορεί να ελαττωθεί μέχρι και να κοπεί εντελώς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved