Βήχας στην εγκυμοσύνη-Απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης

Η έγκυος είναι πιο επιρρεπής σε κρυώματα και βήχα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Βήχας στην εγκυμοσύνη-Απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης

Ειδικά αν υπάρχει παιδί στο σπίτι η έγκυος είναι περισσότερο εκτεθειμένη σε ασθένειες και λοιμώξεις καθώς το ανοσοποιητικό της σύστημα είναι ευαίσθητο. Ο βήχας είναι ένα αντανακλαστικό του οργανισμού προκειμένου να καθαρίσει τους αεραγωγούς από βλέννες και άλλες ενοχλητικές ή επικίνδυνες για την υγεία ουσίες. Προκαλείται από μια ιογενή λοίμωξη και υπό φυσιολογικές συνθήκες υποχωρεί μέσα σε δύο εβδομάδες.

• Η λήψη αρκετών υγρών, η ανάπαυση και η περιποίηση της γυναίκας είναι τα πρώτα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Τα φρούτα, τα λαχανικά και οι σούπες είναι η καλύτερη διατροφή.
• Ρωτήστε το γιατρό σας αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό σιρόπι για το βήχα με βότανα και μέλι που μαλακώνει το λαιμό.
• Εάν ο βήχας γίνει παραγωγικός με εκκρίσεις, τότε μπορεί να σημαίνει μικροβιακή λοίμωξη και χρειάζεται λήψη αντιβιοτικών.

Το μωρό σύμφωνα με τους γυναικολόγους δεν κινδυνεύει από το βήχα όσο έντονος κι αν είναι. Μία πρακτική συμβουλή είναι κάθε φορά που βήχετε, να τοποθετείτε το ένα σας χέρι στο κάτω μέρος της κοιλιάς στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την κοιλιά σας. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε και ένα μαξιλάρι.

Ο βήχας στην ουσία είναι ένας «προστατευτικός μηχανισμός» του οργανισμού μας, καθώς εξασφαλίζει ότι η αναπνευστική οδός παραμένει ανοιχτή και ο αέρας κυκλοφορεί ανεμπόδιστα.

Ο βήχας ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του διακρίνεται σε :

-Οξύ: Όταν η διάρκεια του δεν ξεπερνά της 3 εβδομάδες
-Χρόνιο: Όταν διαρκεί για περισσότερο από 3 εβδομάδες
-Παραγωγικό: Όταν συνοδεύεται από πτύελα
-Ξηρό: Όταν δεν συνοδεύεται από πτύελα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved