Μαθήματα ανώδυνου τοκετού: Μάθετε τα πάντα

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού: Οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να χαρούν τις ευχάριστες στιγμές της αναμονής του ερχομού του παιδιού τους. Επισκιάζονται από φόβο για τον πόνο του τοκετού ειδικά αν πρόκειται να γίνουν πρώτη φορά μαμάδες.

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού: Μάθετε τα πάντα

Αυτός είναι ο λόγος που πολλά κέντρα, μαιευτήρια και ομάδες, παρέχουν μαθήματα ανώδυνου τοκετού σε όλες εκείνες τις μαμάδες που νιώθουν φόβο, έχουν άγχος και δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν. Στόχος των μαθημάτων είναι να προετοιμάσουν μία εγκυμονούσα για τη γέννα, για τον ερχομό του μωρού, ενώ μέσα από τη γνωριμία με άλλα ζευγάρια μπορεί να δημιουργηθεί και ένα δίκτυο υποστήριξης μετά τη γέννα.

mathimata anodinou toketou

Πότε μια μαμά πρέπει να αρχίσει μαθήματα ανώδυνου τοκετού

Η μέλλουσα μητέρα θα πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται από τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της, τόσο για τον τοκετό όσο και για τους πρώτους μήνες της ζωής του νεογέννητου.

Τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού είναι ιδιαίτερα σημαντικά και βοηθητικά για μια γυναίκα που πρόκειται να γεννήσει είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή. Τη βοηθούν να νιώσει πιο σίγουρη και πιο ήρεμη.

Τι περιλαμβάνουν τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού;

Τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού περιλαμβάνουν συνήθως εκτός από μαθήματα και ασκήσεις σωστής αναπνοής και χαλάρωσης, πληροφορίες για τη φροντίδα του νεογέννητου μετά τον τοκετό και το θηλασμό.

1. Ενημέρωση Ανώδυνου Τοκετού
2. Εγκυμοσύνη - προετοιμασία θηλασμού
3. Ασκήσεις και αναπνοές ανώδυνου τοκετού
4. Ασκήσεις χαλάρωσης
5. Ασκήσεις για να μείνετε σε φόρμα κατά την εγκυμοσύνη
6. Προετοιμασία για τους πρώτους θηλασμούς στο μαιευτήριο
7. Τρόποι συνέχισης θηλασμού
8. Μέθοδοι και τεχνικές θηλάστρων
9. Σύσταση μητρικού θηλασμού

mathimata anodinou toketou 2

Πόσο διαρκούν τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού;

Συνήθως διαρκούν 6-8 εβδομάδες στο τρίτο τρίμηνο, αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι γυναικολόγοι και οι περισσότερες μαίες προτείνουν στις νεαρές μαμάδες να αρχίσουν τα μαθήματα από τον 4ο μήνα της κύησής τους. Προτείνεται 1 συνεδρία την εβδομάδα από 1-2 ώρες.

Μπορεί ένας μπαμπάς να παρακολουθήσει τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού;

Φυσικά και μπορεί. Οι μπαμπάδες είναι σημαντικό να δείχνουν στην έγκυο σύζυγο/σύντροφο ότι βρίσκονται δίπλα τους με οποιοδήποτε τρόπο. Στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού, ένας μπαμπάς, μπορεί να μάθει το πώς μπορεί να βοηθήσει τη γυναίκα του με τις σωστές αναπνοές και τι μπορεί να κάνει μετά τον τοκετό ώστε να τη βοηθήσει στο σπίτι.

mathimata anodinou toketou 3

Πού γίνονται τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού;

Ρωτήστε το μαιευτήριό σας: Τα περισσότερα μαιευτήρια έχουν δικά τους μαθήματα. Μπορεί να περιλαμβάνουν ξενάγηση και ενημέρωση για το τι θα πρέπει να περιμένετε φτάνοντας στο μαιευτήριο. Τα μαθήματα καλύπτουν γενικά τι συμβαίνει στον τοκετό, ιατρική και φυσική αναλγησία και πληροφορίες σχετικά με τη γέννα, ενώ όπως προείπαμε περιλαμβάνουν επίσης συμβουλές για τη φροντίδα του μωρού στο σπίτι μετά τη γέννα και το θηλασμό.

Ρωτήστε σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο ή σε μαθήματα Yoga: Υπάρχουν πολλά ιδιωτικά κέντρα που μπορείτε να ακολουθήσετε μαθήματα ανώδυνου τοκετού. Καλύπτονται όλες οι πλευρές του τοκετού και ενθαρρύνεται ο θηλασμός.

Ρωτήστε τη μαία σας: Ανεξάρτητες μαίες οργανώνουν ομαδικά μαθήματα. Μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθειά της και να σας κατευθύνει.

Ρωτήστε στο Δήμο σας: Κάποια κέντρα οργανώνουν διάφορα δωρεάν μαθήματα ανώδυνου τοκετού.

Ψάξτε στο διαδίκτυο: Αν δεν έχετε χρόνο και δεν μπορείτε να βγείτε έξω, αναζητήστε μαθήματα ανώδυνου τοκετού στο διαδίκτυο. Αν και θα χάσετε την κοινωνική πλευρά που προσφέρουν τα μαθήματα τοκετού έξω, θα αποκομίσετε μια καλή βάση για το τι πρέπει να περιμένετε στον τοκετό και μετά τη γέννηση του μωρού σας καθώς και τη φροντίδα του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved