Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τι επιτρέπεται και τι όχι

Η σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για το έμβρυο όσο και για τη μέλλουσα μητέρα.

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τι επιτρέπεται και τι όχι

Σε αυτή λοιπόν τη φάση της ζωής σας καλείστε να τρέφεστε σωστά επιλέγοντας τροφές πλούσιες σε σίδηρο και ασβέστιο ενώ εξίσου σημαντικό είναι και το νερό.

-Μικρά και συχνά γεύματα
Όχι πολλές ώρες άδειο το στομάχι ή φαγητό για δύο. Τρώτε μικρά και υγιεινά γεύματα πολλές φορές την ημέρα.
-Ποικιλία στο φαγητό
Η διατροφή σας στη δεδομένη φάση είναι το Α και το Ω για την υγεία σας και κυρίως για την υγεία του μωρού και πρέπει να είναι απόλυτα ισορροπημένη. Βάλτε στη διατροφή σας φαγητά από όλες τις κατηγορίες τροφίμων και κυρίως ψάρια, λαχανικά και φρούτα.
-Ενισχύστε τον οργανισμό σας με βιταμίνες
Στην εγκυμοσύνη, ο οργανισμός καταπονείται και έχει περισσότερη ανάγκη βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο από ότι πιο πριν. Ο γυναικολόγος θα σας προτείνει τι είδους βιταμίνες θα πρέπει να πάρετε.
-Ήπιες γεύσεις
Τους μήνες αυτούς καλό είναι να αποφεύγετε τις έντονες γεύσεις ακόμα και αν έχετε λιγούρες. Το πιο πιθανό είναι να σας προκαλέσουν έντονες καούρες και αναγούλα.
-Προσοχή στο κρέας που καταναλώνετε
Θα πρέπει να είναι ψημένο ή μαγειρεμένο σωστά και σε καμία περίπτωση να μην καταναλώνεται ωμό ή μέτριο ψημένο.
-Τα αυγά, δεν πρέπει να τρώγονται ωμά
Αντιθέτως θα πρέπει να έχουν μαγειρευτεί καλά. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της σαλμονέλας η οποία δημιουργεί ένα είδος τροφικής δηλητηρίασης.
-Τέλος ο καφές και γενικότερα τα καφεϊνούχα ποτά, επιτρέπονται αλλά με μέτρο
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή ή και χαμηλό βάρος γέννησης του παιδιού. Εκτός από τον καφέ, καφεΐνη υπάρχει και στα αναψυκτικά τύπου κόλα, στο κακάο, στη σοκολάτα και στο τσάι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved