Αναπτύξτε την οικολογική συνείδηση του παιδιού σας το φετινό καλοκαίρι

Αν αναρωτιέστε κατά πόσο μπορείτε να τηρήσετε τις οικολογικές σας συνήθειες και κατά τη διάρκεια των διακοπών, η απάντηση είναι απλή και εύκολη. Ναι!

Αναπτύξτε την οικολογική συνείδηση του παιδιού σας το φετινό καλοκαίρι

Τα παιδιά σας το χειμώνα σίγουρα στο σχολείο έμαθαν και ανέπτυξαν την οικολογική τους συνείδηση. Μάζευαν τα πλαστικά καπάκια, ξεχώριζαν τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια και σας υπενθύμιζαν κάθε φορά να τα πετάτε στους μπλε κάδους. Αυτό, μπορείτε όμως να το συνεχίσετε και το καλοκαίρι.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας κάνοντας ακόμη πιο eco green το φετινό σας καλοκαίρι.

greend

1. Αρχικά πείτε «ναι» στα φυτικά αντηλιακά. Προσφέρουν εξίσου αποτελεσματική προστασία στα παιδιά σας και ένα ομοιόμορφο και υγιές μαύρισμα σε εσάς.

2. Πείτε «όχι» στις πλαστικές σακούλες και εφοδιαστείτε με πάνινες. Έτσι κάθε φορά που θα αγοράζετε κάτι από το σούπερ μάρκετ ή τα διάφορα καταστήματα στο νησί ή το χωριό που θα βρίσκεστε να τη χρησιμοποιείτε.

3. Αφήστε στην άκρη το αυτοκίνητο και μετακινηθείτε όσο μπορείτε με τα πόδια ή κάποιο ποδήλατο. Αυτή η συνήθεια μπορεί να κάνει καλό τόσο στο περιβάλλον όσο και την υγεία σας.

4. Πριν φύγετε από οποιαδήποτε παραλία βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζέψει όλα τα σκουπίδια που δημιουργήσατε, από αναψυκτικά, χυμούς που ενδεχομένως να καταναλώσατε.

5. Αν στο μέρος όπου βρίσκεστε υπάρχουν μπλε κάδοι, καλό θα είναι να έχετε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας ή στο χώρου διαμονής σας μια σακούλα όπου θα μαζεύετε όλα τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια. Με το που φτάσετε σε κάποιον από αυτούς μπορείτε να τα αφήσετε ώστε να ανακυκλωθούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved