Κίνδυνοι που ελοχεύουν στην καλοκαιρινή εγκυμοσύνη

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η εγκυμοσύνη είναι λίγο πιο δύσκολη, γιατί οι κίνδυνοι αυξάνονται λόγω της ζέστης, της δυσφορίας αλλά και των μολύνσεων.

Κίνδυνοι που ελοχεύουν στην καλοκαιρινή εγκυμοσύνη

Πρώτα από όλα, η καλοκαιρινή εγκυμοσύνη σημαίνει ότι καλό θα είναι να πάτε διακοπές σε μέρη όπου υπάρχει νοσοκομείο, ώστε να σας παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποιο πρόβλημα.

Οι μολύνσεις, είναι πιο συχνές το καλοκαίρι, καθώς τα μικρόβια γενικά αγαπούν την υγρασία. Ειδικά οι μολύνσεις του ουροποιητικού είναι πολύ συχνές, λόγω τόσο της υγρασίας, των σεξουαλικών επαφών ή και τωνμυκητιάσεων.
Μετά τη θάλασσα ή την πισίνα, αλλαζετε πάντα μαγιό για να αποφύγετε μολύνσεις και μυκητιάσεις, ενώ θα πρέπει να αποφεύγετε να κάθεστε στον ήλιο, ειδικά χωρίς προστασία (καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά)

Οι βουτιές και τα μακροβούτια απαγορεύονται, γιατί προκαλούν ταχυκαρδία! Όταν η μέλλουσα μητέρα αισθάνεται ότι τα πόδια της ζεσταίνονται, τότε το αίμα από την μήτρα σημαίνει ότι έχει πάει στα άκρα και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, ειδικά πρόωρο τοκετό.

Η κατανάλωση αρκετών υγρών επιβάλλεται για να μην πάθετε αφυδάτωση, η οποία επίσης μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό.

Τα τσιμπήματα από έντομα, προκαλούν μεγαλύτερη αντίδραση από ό,τι θα προκαλούσαν στη γυναίκα που δεν βρίσκεται σε κύηση. Συνεπώς οι γυναίκες που είναι αλλεργικές, πρέπει να είναι κοντά σε Κέντρα Υγείας ή να έχουν συμβουλευτεί τον γιατρό τους.

Οσο για το ταξίδι σας, κάντε μικρές στάσεις αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο για να περπατήσετε λιγο και να αποφύγετε το ενδεχόμενο θρόμβωσης των κάτω άκρων. Για τα αεροπορικά ταξίδια που κατά βάση επιτρέπονται μέχρι τις 36 εβδομάδες, είναι πιο φρόνιμο να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Δείτε δύο χρήσιμα βίντεο για το μπάνιο στη θάλασσα κατά την εγκυμοσύνη και πώς θα απολαύσετε με ασφάλεια τον καλοκαιρινό ήλιο, από τον γυναικολόγο του Mothersblog, Δρα Μενέλαο Λυγνό!


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved