Γιατί οι γυναίκες αιμορραγούν μετά τη γέννα

Το σώμα σας περνά μέσα από πολλές αλλαγές μετά τον τοκετό. Και, ενώ ορισμένες καταστάσεις μπορεί να είναι φυσιολογικές, κάποιες άλλες μπορεί να είναι εξίσου ανησυχητικές, όπως η αρκετή ροή του αίματος αμέσως μετά τη γέννηση. Τι προκαλεί αυτή την αιμορραγία μετά τον τοκετό; Μήπως υποδηλώνει κάποια υποκείμενη κατάσταση;

Γιατί οι γυναίκες αιμορραγούν μετά τη γέννα

Γιατί αιμορραγούμε;

Η βαριά αιμορραγία αμέσως μετά τον τοκετό συμβαίνει όταν η μήτρα δεν συστέλλεται αρκετά, ή για να εξασφαλίσουν ότι τα αιμοφόρα αγγεία θα κλείσουν. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται ατονία της μήτρας.

Λίγο πριν από τον τοκετό, οι συσπάσεις της μήτρας ωθούν τον πλακούντα προς τα έξω. Συνήθως οι γιατροί χρησιμοποιούν μια ένεση για να θέσουν τη μητέρα σε ένα ενεργά διαχειριζόμενο στάδιο. Η ένεση μειώνει τον κίνδυνο της βαριάς αιμορραγίας αμέσως μετά τον τοκετό.

Συνήθως, οι γυναίκες χάνουν περίπου 500 ml έως 1000 ml αίματος μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Όμως, πολλές γυναίκες μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με αρκετή απώλεια αίματος. Οποιαδήποτε απώλεια αίματος άνω των 1000 ml μέσα σε 24 ώρες από τον τοκετό ονομάζεται PPH (αιμορραγία μετά τον τοκετό). Και πολλές γυναίκες βιώνουν το στάδιο PPH μετά τον τοκετό.

Πότε η αιμορραγία μετά τον τοκετό (PPH) γίνεται επιβλαβής για μια γυναίκα;

Και ενώ η αιμορραγία μετά τον τοκετό συμβαίνει, αν χάσετε περισσότερα από 1000 ml αίματος, οι γιατροί θα σας συστήσουν θεραπεία έκτακτης ανάγκης. Η PPH μπορεί επίσης να συμβεί επίσης λόγω της ατονίας της μήτρας, ειδικά αν:

  • Αντιμετωπίζετε προγεννετική αιμορραγία (αιμορραγία πριν τον τοκετό)
  • Πρόκεται να γεννήσετε ένα μεγάλο μωρό ή δίδυμα
  • Έχετε μια επιπωματικό πλακούντα
  • Είστε υπέρβαρη
  • Έχετε αναιμία
  • Είστε 40 ετών

Πώς θα καταλάβετε αν έχετε PPH

Συμπτώματα:

  • Χαμηλή αρτηριακή πίεση
  • Ταχυπαλμία
  • Ένα αίσθημα λιποθυμίας ή ζάλης

Η μαία συνήθως ελέγχει αν η κορυφή της μήτρας είναι σταθερή αφού έχετε γεννήσει. Αυτή μπορεί να συστήσει ακόμη και ένα μασάζ στο στομάχι για να εξασφαλιστεί ότι η ροή του αίματος δεν είναι πάρα πολύ βαριά και δεν θέτει σε κίνδυνο τη νέα μαμά. O γυναικολόγος σας μπορεί να συστήσει να πάρετε τα δισκία σιδήρου ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις, μια γυναίκα μπορεί να χρειαστεί μετάγγιση αίματος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved