Συμβουλές για να μην κάνετε ραγάδες στην εγκυμοσύνη

Αν υποθέσουμε ότι η ανησυχία για την υγεία του μωρού και τη δική σας δεν έχει λόγο να υφίσταται, ότι όλα είναι καλά και πάνε περίφημα, τότε ο επόμενος λόγος άγχους για τις μέλλουσες μαμάδες ειναι οι ραγάδες!

Συμβουλές για να μην κάνετε ραγάδες στην εγκυμοσύνη

Ψυχραιμία. Η ελαστικότητα του δέρματος είναι δεδομένη αφενός, εμείς όμως μπορούμε να την βελτιώσουμε και να μετριάσουμε το αποτέλεσμα.

Πίνετε αρκετό νερό για να ενυδατώνεται καλά ο οργανισμός σας.

Πιείτε χυμούς και φάτε φρούτα και λαχανικά, για να κρατήσετε υγιές και ενυδατωμένο το σώμα σας.

Ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή, με τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και εκτός απο θρεπτικές, επιπλέον εξασφαλίζουν ελαστικότητα στο δέρμα. Χρειάζεστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε, Α και ωνέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι επίσης πολύ σημαντικές για την υγεία του δέρματος.

Προσπαθήστε να μην πάρετε πολλά κιλά. Όσο περισσότερα παίρνετε τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανιστούν ραγάδες στην εγκυμοσύνη. Επίσης, είναι σημαντικό να μην τα πάρετε απότομα αλλά το βάρος σας να αυξάνεται σταδιακά.

Εάν ο γυναικολόγος το επιτρέπει, γυμναστείτε, και μάλιστα τακτικά. Με την άσκηση τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος και περιορίζεται η αύξηση του βάρους.

Και φυσικά: Χρησιμοποίηστε μια καλή ενυδατική κρέμα σώματος για την πρόληψη των ραγάδων! Να την απλώνετε τακτικά, όσο πιο πολλές φορές μπορείτε, στα σημεία που συνήθως εμφανίζονται οι ραγάδες, δηλαδή στα πλαϊνά και το κάτω μέρος της κοιλιάς, αλλά και στα μπράτσα και το στήθος.

Προσέξτε: Αφού γεννήσετε, δεν τελειώσατε με τις ραγάδες. Ισχύουν όλα τα παραπάνω και για τα κιλά που θα χάνετε! Μείνετε ενυδατωμένη, μην τα χάσετε απότομα, φροντίστε τη διατροφή σας, το δέρμα σας, και ολόκληρο τον οργανισμό σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved