Γιατί πολλές μαμάδες δεν αποφασίζουν το όνομα του παιδιού πριν γεννηθεί

Πολύ συχνά η επόμενη ερώτηση μετά το «τι περιμένεις», σε μία έγκυο, είναι «πώς θα το ονομάσεις»... Πολλές μαμάδες δε θέλουν να δεσμευτούν πριν δουν το μωρό τους και υπάρχουν κι εκείνες που δεν το καταλαβαίνουν αυτό, διερωτώμενες πώς μπορείς να δεθείς με το μωρό σου, αν δε του 'χεις δώσει από πριν ένα όνομα. Έστω και στο μυαλό σου. Οι μαμάδες λοιπόν που θέλουν να νιώσουν τον δεσμό με το μωρό τους πριν δώσουν το όνομα, έχουν διάφορους λόγους για την επιλογή τους.

Γιατί πολλές μαμάδες δεν αποφασίζουν το όνομα του παιδιού πριν γεννηθεί

Μερικοί από αυτούς είναι:

1. Αφήνεις τη φαντασία σου να οργιάσει
«Όταν κάνω εικόνα το μωρό στην κοιλιά μου», λέει μια μαμά, «βλέπω κατάξανθες μπουκλίτσες και καταγάλανα ματάκια, μαζί με ένα γκρινιάρικο βλέμμα. Μη με ρωτάτε γιατί, αυτά βλέπω. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Αλλά το να δώσω ένα όνομα ανάλογα με αυτή την εικόνα και να μου εμφανιστεί ένα εντελώς διαφορετικό μωρό, είναι επικίνδυνο. Προτιμώ να περιμένω να δω τα χρώματα και την όψη του, και να αποφασίσω μετά. Μέχρι τότε, μπορώ να καταγράφω ό,τι πιο τρελλό και γοητευτικό μου έρχεται στο μυαλό!»

2. Μία επίσημη σύσταση είναι πολύ πιο διασκεδαστική
Μπορείς να διαλέξεις ακόμη καιτον τρόπο που θα συστήσεις το μωρό σου. Είτε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, είτε με ένα πάρτυ, είτε με μία επίσημη πρόσκληση σε λίγους και καλούς (και ευκαιρία για πάρτυ). Μία μαμά, αποφάσισε το όνομα πρώτα με τον σύντροφό της στο μαιευτήριο και μετά φώναξαν τους λίγους στενούς συγγενείς που ήταν εκεί, πήρε αγκαλιά τον γιο της και είπε στο οικογενειακό της περιβάλλον «Αυτός είναι ο Χένρι λοιπόν». Θυμάται ότι ένιωσε περίφημα όταν για λίγα λεπτά ήταν μόνο οι έξι τους που ήξεραν το όνομα αυτού του γλυκού μωρού.

3. Η πίεση μπορεί να γίνει ενοχλητική
Οι προσδοκίες της γιαγιάς και του παππού μπορεί να έιναι χαριτωμένες, μπορεί όμως να είναι και ενοχλητικές, ή πιεστικές. Δεν έχουν όλοι την υπομονή ή τη διάθεση να καταλάβουν ότι η μαμά και ο μπαμπάς δεν θέλουν για τους δικούς τους λόγους να δώσουν ένα όνομα από την οικογένεια, οπότε η επόμενη εναλλακτική είναι το «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» – τουλάχιστον για ένα διάστημα. Οι ορμόνες μιας εγκύου είναι αρκετές να της δημιουργήσουν ένα σωρό πιέσεις έτσι και αλλλιώς, και ένας οικογενειακός φόρτος σχετικά με το όνομα είναι κάτι που καθόλου δεν το χρειάζεται. Σε αυτό το πλαίσιο, πολλές μανούλες αποφασίζουν να το κάνουν ξεκάθαρο από την αρχή ότι θα συναποφασίσουν με τον σύντροφό τους και θα ανακοινώσουν το όνομα. Καμιά φορά η σκληρή αποφασιστικότητα δεν αφήνει περιθώρια για στεναχώριες και κουβέντες που μπορούν να αποφευχθούν.

4. Η καθυστέρηση μπορεί να είναι καλό πράγμα
Μαμάδες που πήραν τον χρόνο τους να αποφασίσουν, έχουν να καταθέσουν ότι θέλουν να σκεφτούν το όνομα που θα είναι ωραίο και για ένα μωρό και για έναν ενήλικα. Δεν θέλουν να σκεφτούν ένα μωρουδιακό όνομα που μπορεί να είναι άσχημο για ένα μεγάλο άνδρα ή μία έφηβη κοπέλα. Ο ήχος και το νόημα του ονόματος θέλουν να ταιριάζει σε όλα τα στάδια της ζωής του παιδιού τους και αυτός είναι βασικός λόγος «καθυστέρησης». Φτιάχνουν λίστες, τις αφήνουν για λίγο, επανέρχονται και τελικά καταλήγουν με ηρεμία στο όνομα που θεωρούν καταλληλότερο για την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά του παιδιού.

5. Μπαίνουν όλοι στο παιχνίδι
Οι συγγενείς σας μπορούν να βοηθήσουν. Πείτε τους να σκεφτούν εναλλακτικές, πιθανούς συνδυασμούς και ό,τι άλλο τους αρέσει, και κάντε τους να φανούν χρήσιμοι, συμμετέχοντας στο παιχνίδι. Μπορεί να καταλήξετε με πολύ αστείες ιδέες ή με πολύ χρήσιμες!

Τεστ: Το όνομα που θα διαλέξεις για το παιδί σου κρύβει πολλά για την προσωπικότητά του!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved