Η ψηφιακή καμπάνια #PowerToTheBump ενώνει τις εργαζόμενες μέλλουσες μητέρες

Μαμάδες κάτω των 25 αναφέρουν ότι έχουν απολυθεί από τους εργοδότες τους, όταν παραδέχθηκαν ότι είναι έγκυες. Η έρευνα μάλιστα δείχνει ότι οι νέες μαμάδες, είναι 6 φορές πιο πιθανό να απολυθούν από ότι οι μεγαλύτερες σε ηλικία.

Η ψηφιακή καμπάνια #PowerToTheBump ενώνει τις εργαζόμενες μέλλουσες μητέρες

Η έρευνα του Equality of Human Rights Commission (EHRC) έδειξε ακόμη ότι το 13% των μαμάδων κάτω από 25 ετών δέχτηκε τόσο άσχημη συμπεριφορά που μόνες τους αποφάσισαν να παραιτηθούν.

Η ψηφιακή καμπάνια #PowerToTheBump σκοπεύει να ενώσει τις μέλλουσες μητέρες ώστε να ξέρουν τα δικαιώματά τους και να δείξουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να ορθώσουν το ανάστημά τους και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

«Πρέπει οι νεαρές που θα γίνουν μητέρες να έχουν τη δύναμη να ελέγξουν την εμπειρία τους, να μιλήσουν όταν νιώθουν ότι προσβάλλονται και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Δηλαδή ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον» αναφέρει το σχετικό site με τις συμβουλές για τις μέλλουσες μαμάδες που αντιμετωπίζουν ζόρι στον εργασιακό τους χώρο.

Υπάρχουν πολλές πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες στο website #PowerToTheBump τόσο για τις εγκυμονούσες μαμάδες όσο και για τους εργοδότες.

Τα τρία πιο σημαντικα tips για τη διαχείριση της εγκυμοσύνης σας στη δουλειά είναι:

1: Μιλήστε στο αφεντικό σας
2: Προγραμματίστε πότε φεύγετε, τί θα αφήσετε πίσω και σε ποιον και κάντε έγκαιρα όλες τις συνεννοήσεις
3: Αποφύγετε το άγχος και το στρες

Σε κάθε περίπτωση, μην αφήσετε οποιαδήποτε αρνητική ενέργεια να σας επηρεάσει, στο μέτρο του δυνατού. Είναι υποχρέωση όλων να σας κρατήσουν ήρεμη και ψύχραιμη.

Αν σας ενδιαφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.equalityhumanrights.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved