16 σημάδια που μαρτυρούν από νωρίς ότι μπορεί να είστε έγκυος!

Πιθανολογείτε ότι είστε έγκυος αλλά δεν έχετε προλάβει να κάνετε το τεστ; Ή μήπως το αποφεύγετε; Aν έχετε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα, τότε ίσως πρέπει να οδεύσετε στο φαρμακείο για να αγοράσετε ένα τεστ εγκυμοσύνης, λίγο πιο σύντομα...

16 σημάδια που μαρτυρούν από νωρίς ότι μπορεί να είστε έγκυος!

1. Σας κόβετε η αναπνοή: Λαχανιάζετε όταν ανεβοκατεβαίνετε τη σκάλα, περισσότερο από ότι πριν. Αυτό συμβαίνει γιατί εκτός από εσάς, και το έμβρυο χρειάζεται οξυγόνο, με αποτέλεσμα να καταναλώνει το δικό σας.

2. Πόνος στο στήθος: Αν το να φορέσετε το εσώρουχό σας είναι μαρτύριο τότε προσέξτε λίγο παραπάνω. Το στήθος σας μπορεί να πονάει γιατί έχει πρηστεί, γιατί έχουν διογκωθεί οι φλέβες εσωτερικά ή οι θηλές εξωτερικά και το δέρμα σας μπορεί να είναι πιο ξηρό. Ενυδατώστε την περιοχή και μέχρι να μάθετε τί συμβαίνει προτιμήστε ένα σουτιέν με καλή στήριξη.

3. Κόπωση: Δεν προλαβαίνεις να γυρίσεις σελίδα στο βιβλίο σου και σε παίρνει ο ύπνος. Κλασική περίπτωση ανταπόκρισης του οργανισμού από τις αυξανόμενες ορμόνες, κάτι που μπορεί μάλιστα να διαρκέσει για όλο το πρώτο τρίμηνο.

4. Ναυτία: Οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν ναυτία όταν είναι περίπου 6 εβδομάδων. Θα υποχωρήσει στο δεύτερο τρίμηνο, αλλά εν τω μεταξύ με σνακ όπως τα απλά κρακεράκια μπορείτε να μετριάσετε την ενόχληση.

5. Συχνοουρία: Αν δε μπορείτε να βγάλετε μία ολόκληρη νύχτα χωρίς επίσκεψη στο μπάνιο, μπορεί κι αυτό να είναι σημάδι εγκυμοσύνης, καθώς το σώμα παράγει έξτρα υγρά.

6. Πονοκέφαλος: Οι ορμόνες είναι και πάλι υπεύθυνες γι αυτό. Προσέξτε μόνο τις δραστικές ουσίες και συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σας για το παυσίπονο που θα πάρετε.

7. Πόνος στη μέση: Αν πονάτε χαμηλά στην πλάτη, μπορεί τα κόκαλά σας να... ανοίγουν σιγά σιγά και δυστυχώς αυτός είναι ένας πόνος που δεν είναι σίγουρο ότι θα ελαττωθεί, καθώς το κέντρο βάρους σας όλο και θα μετατοπίζεται επιδεινώνοντας την κατάσταση.

8. Κράμπες: Είναι ένα από τα σημάδια που μπορεί σημαίνουν ότι είστε έγκυος, και οφείλεται στην μήτρα που ετοιμάζεται να δεχθεί το νέο μωράκι.

9. Λιγούρες: Ξαφνικά μπορεί να θέλετε άπειρα πορτοκάλια, ψάρια ή οτιδήποτε τρώγατε λίγο, καθόλου ή περισσότερο. Μπορεί οι λιγούρες να αφορούν κάτι που δεν θέλατε ούτε να μυρίσετε ή απλώς κάτι με το οποίο... δε χορταίνετε με τίποτα!

10.Φούσκωμα: Από τη μια μέρα στην άλλη, δε χωράτε στο τζην σας. Δεν έχετε παχύνει, αλλά νιώθετε λίγο φουσκωμένη. Η προγεστερόνη φταίει, η οποία επιβραδύνει το πεπτικό σας σύστημα.

11. Κυκλοθυμία: Ορμόνες και πάλι... Όλα μέσα σας προσπαθούν να συντονιστούν. Απλώς... ενημερώστε τον σύντροφό σας να ξέρει από πού θα του έρθει!

12. Αυξημένη θερμοκρασία σώματος: Κρατήστε ημερολόγιο με τη θερμοκρασία σας, καθώς τα δέκατα είναι συχνά δείγμα ότι είστε έγκυος.

13. Αυξημένη όσφρηση: Τα σκουπίδια στον κάδο του μπαλκονιού, η μυρωδιά της κουρτίνας, ή το φαγητό στον φούρνο της γειτόνισσας, μπορεί ξαφνικά να σας ενοχλεί! Η αυξημένη ικανότητά σας στην αναγνώριση κάθε μυρωδιάς μπορεί να σημαίνει ότι ένα μια ζωοούλα... ψήνεται στον δικό σας φούρνο!

14. Ζάλη ή λιποθυμία: Μπορεί να το βλέπετε πολύ στις ταινίες, αλλά είναι αληθινό σύμπτωμα. Να τρώτε καλά και να ενυδατώνεστε.

15. Αιμορραγία: Δεν είστε αδιάθετη αλλά είδατε μερικές σταγόνες στο εσώρουχό σας. Μπορεί να είναι σημάδι της μικρής αιμορραγίας που δημιουργεί το ωάριο όταν επικολλάται στην μήτρα.

16. Καθυστέρηση: Αν ο κατά τα άλλα σταθερός σας κύκλος άρχισε να κάνει... νερά, τότε κρατήστε ημερολόγιο και εξεταστείτε. Σε κάθε περίπτωση η καθυστέρηση της περιόδου είναι κάτι που πρέπει να παρακολουθήσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved