Τι πρέπει να κάνει μια εγκυμονούσα πέντε φορές τη μέρα!

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις ωραιότερες περιόδους που θα διανύσει ποτέ μια γυναίκα. Όλα αυτά, τα νέα και πρωτόγνωρα συναισθήματα την κάνουν να νιώθει μοναδική και χαρούμενη για όλα αυτά με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπη σε εννέα μήνες.

Τι πρέπει να κάνει μια εγκυμονούσα πέντε φορές τη μέρα!

Υπάρχουν όμως πράγματα στα οποία θα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή. Μερικά από αυτά είναι οι τακτικές επισκέψεις στον γιατρό της για να παρακολουθεί το έμβρυο, οι βαριές δουλειές και η διατροφή. Στο παρελθόν έχουμε αναφέρει σε αρκετά άρθρα μας τα πρέπει και τα μη στη διατροφή μιας εγκύου.

Τα dos και τα donts στη διατροφή της εγκύου!

Σήμερα όμως, θα αναφερθούμε στο τι πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα, μια εγκυμονούσα, ώστε να έχει μια εύκολη εγκυμοσύνη, πλούσια σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, ώστε να διαφυλάξει την υγιεινή ανάπτυξη του εμβρύου της αλλά και να αποφύγει μερικά από τα ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως η ζάλη, η πρωινή αδιαθεσία-πρωινές ναυτίες και η δυσκοιλιότητα.

Τι πρέπει να τρώτε όταν είστε έγκυος;

Έτσι, λοιπόν, μια γυναίκα σε ενδιαφέρουσα θα πρέπει να καταναλώνει φρούτα και λαχανικά ή ένα ποτήρι φυσικό χυμό. Με αυτό τον τρόπο θα λάβει τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που θα τη βοηθήσουν να χωνέψει και να καταπολεμήσει τη δυσκοιλιότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι καλό να προτιμά τα μαγειρεμένα ελαφρά σε λίγο νερό ή ωμά λαχανικά και φρούτα, ώστε να διατηρούν τις βιταμίνες τους.

Οι τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό της διατροφικό πρόγραμμα και οι τροφές που πρέπει να καταναλώνει πέντε φορές τη μέρα είναι φρέσκα φρούτα και λαχανικά, σαλάτες, ξηρά φρούτα και πολλούς φυσικούς χυμούς ακόμη και ανάμεικτους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved