Αιμορραγία μετά το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Όταν μια γυναίκα μένει έγκυος, βιώνει μία γκάμα θετικών συναισθημάτων που θα την κατακλύσουν με χαρά και υπερηφάνεια. Ωστόσο, ένα πράγμα που πρέπει να έχει κατά νου είναι ότι η εγκυμοσύνη δεν είναι κάτι που συμβαίνει σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Αιμορραγία μετά το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Χρειάζονται εννέα μήνες για να κρατήσει κάποια το μωράκι της στην αγκαλιά της και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτική κατά τη διάρκεια της κύησης της. Θα πρέπει να κάνει τακτικές ιατρικές επισκέψεις και πολλές εργαστηριακές εξετάσεις και υπερηχογραφήματα ώστε να διασφαλίσει την υγεία και την ευημερία της ανάπτυξης του μωρού της.

Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλές μέλλουσες μαμάδες είναι η αιμορραγία μετά το σεξ κατά τη διάρκεια της κύησης. Δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετές γυναίκες παρατηρούν κάποιες κηλίδες αίματος στο εσώρουχό τους, κάτι που τις κάνει αμέσως να ανησυχούν και να επικοινωνούν με τον γυναικολόγο τους.

Αρχικά, θα πρέπει να σας πούμε ότι οι κηλίδες αίματος δεν είναι λόγος πανικού και ανησυχίας. Ένα μωράκι είναι ασφαλές μέσα στον αμνιακό του σάκο. Ωστόσο, όμως, πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να ενημερωθεί ο γιατρός σας.

Η κολπική αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Μερικές μέλλουσες μητέρες μπορεί να εμφανίσουν αιμορραγία αμέσως μετά το σεξ. Μπορεί να υπάρχουν άλλες αιτίες αυτού του γεγονότος, οι οποίες μπορεί ή δεν μπορεί να υποδείξουν ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Μερικές φορές, οι γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν ένα καφετί υγρό που σιγά σιγά μπορεί να γίνει κοκκινωπό. Αυτό μπορεί να είναι πιο ανησυχητικό, αλλά αν δεν μιλήσετε πρώτα με τον γυναικολόγο σας, δεν μπορείτε μόνη σας να βγάλετε συμπεράσματα για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Όταν ένα ζευγάρι παρατηρήσει αιμορραγία ή κηλίδες αίματος μετά το σεξ, συχνά πανικοβάλλεται. Τη δεδομένη στιγμή το ζευγάρι θα πρέπει πάντα να έχει κατά νου, σε τέτοιες περιπτώσεις, ότι το μωρό είναι καλά προστατευμένο μέσα στη μήτρα, που βρίσκεται αρκετά πάνω από το κολπική κοιλότητα. Ο τράχηλος σφραγίζεται με ένα πώμα βλέννας. Ως εκ τούτου, ακόμη και μετά από μια έντονη σεξουαλική επαφή, δεν υπάρχει κανένας τρόπος το μωρό να έρθει σε επαφή με το πέος του συντρόφου σας και να το τραυματίσει.

Γιατί όμως κάποια γυναίκα μπορεί να έχει αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή;

Η σεξουαλική δραστηριότητα, όσο έντονη και αν είναι, δεν οδηγεί σε αποβολή. Ωστόσο, αν έχετε υποστεί μια αποβολή πριν, ο γιατρός σας σίγουρα θα σας συμβουλέψει να αποφεύγετε τη σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Υπάρχει ένας εύλογος λόγος για την αιμορραγία κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ. Όταν μείνετε έγκυος, η ροή του αίματος του κόλπου και του τραχήλου αυξάνεται. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλά αιμοφόρα αγγεία ή τριχοειδή αγγεία στον κόλπου και τον τράχηλό σας. Όταν κάνετε σεξ, μερικές φορές, αυτά τα τριχοειδή αγγεία υπόκεινται ρήξη με αποτέλεσμα να προκληθεί αιμορραγία. Αν λοιπόν έχετε μια έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, σίγουρα η τριβή θα είναι μεγάλη με αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποιες κηλίδες αίματος. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να δοκιμάσετε και να έχετε μια πιο χαλαρή και ήπια συνεδρία, να το πούμε έτσι!

Κολπική αιμορραγία κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης

Σχεδόν οι μισές από όλες τις έγκυες γυναίκες που βιώνουν κάποια αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Για να σιγουρευτείτε ότι η αιμορραγία ή οι κηλίδες αίματος δεν δείχνουν καμία επιπλοκή της εγκυμοσύνης, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Εάν η αιμορραγία ή οι κηλίδες αίματος συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του δεύτερου ή τρίτου τριμήνου, θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας αμέσως, καθώς μπορεί να σας εξετάσει ώστε να σας πει αν πρόκειται για κάτι σοβαρό ή όχι.

Πιθανές αιτίες αιμορραγίας

  • Σεξουαλική επαφή: Όταν έχετε μια έντονη σεξουαλική επαφή
  • Εμφύτευση εμβρύου: Όταν γίνεται η σύλληψη του εμβρύου
  • Κολπική μόλυνση: Βακτηριακή κολπίτιδα ή οποιαδήποτε άλλη λοίμωξη που σχετίζεται με τον κόλπο ή τον τράχηλο
  • Πολύποδας του τραχήλου της μήτρας: Οι πολύποδες του τραχήλου της μήτρας, έχουν την τάση να αιμορραγούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω των υψηλών επιπέδων των οιστρογόνων στο αίμα
  • Υπο-χοριακή Αιμορραγία: Μερικές φορές το αίμα μπορεί να συσσωρευτεί στις πτυχώσεις του χορίου ή μέσα στα στρώματα του πλακούντα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κηλίδες αίματος ή μερικές φορές βαριά αιμορραγία
  • Όταν σπάνε τα νερά: Όταν σπάνε τα νερά και η διαδικασία του τοκετού έχει αρχίσει.

Τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα για να ελαττώσει την αιμορραγία:

  • Να αναπαύεται στο κρεβάτι
  • Να μειώσει τη σωματική δραστηριότητα
  • Να κρατά τα πόδια της ξεκούραστα
  • Να αποφεύγει το σεξ
  • Να μην χρησιμοποιεί ταμπόν

Προσοχή: Το άρθρο μας είναι καθαρά ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ. Αν παρατηρήσετε κηλίδες αίματος ή αιμορραγία, ο γιατρός σας- γυναικολόγος είναι ο κατάλληλος για να σας πει για ποιο λόγο συμβαίνει και τι πρέπει να κάνετε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved