«Είμαι έγκυος και θα ταξιδέψω με τρένο»: 9 μυστικά για να κάνετε εύκολο το ταξίδι σας

Καθ 'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, ό, τι κάνετε έχει αντίκτυπο και το μωρό σας. Από το φαγητό που τρώτε, τη θετική στάση σας, ακόμα και τον τρόπο που περπατάτε και τον τρόπο που κοιμάστε!

«Είμαι έγκυος και θα ταξιδέψω με τρένο»: 9 μυστικά για να κάνετε εύκολο το ταξίδι σας

Ακόμα και αν δεν κάνετε τίποτα, όπως το να είστε απλά ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι και να ξεκουραστείτε για ολόκληρους εννέα μήνες ακόμη και αυτό θα έχει όχι και τόσο καλές επιπτώσεις στην υγεία σας!

Είναι επομένως, σημαντικό για σας να είστε εξαιρετικά προσεκτική αυτή τη στιγμή της ζωής σας. Ενώ πρέπει να αποφεύγονται τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχουν φορές και καταστάσεις που πρέπει να ταξιδέψετε. (όπως διακοπές του Πάσχα, καλοκαιρινές ή Χριστούγεννα)

Αν λοιπόν θέλετε να ταξιδέψετε με τρένο και βρίσκεστε σε ενδιαφέρουσα, υπάρχουν 9 μικρά μυστικά που θα μπορέσετε να ταξιδέψετε με ασφάλεια τόσο εσείς όσο και το μικρό πλασματάκι που βρίσκεται μέσα σας!

Η γνώμη των ειδικών:

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια με τρένο;

  • Οι γυναίκες που έχουν ιστορικό αποβολών δεν θα πρέπει να επιχειρήσουν κάθε είδους ταξίδι μέχρι να περάσουν και τον 5ο τους μήνα.
  • Οι γυναίκες με ιστορικό πρόωρου τοκετού θα πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με το τρένο προκειμένου να είναι ασφαλής.
  • Από την άλλη πλευρά, εάν δεν έχετε ούτε επιπλοκές ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, μπορείτε να ταξιδέψετε με το τρένο αρκεί να έχετε λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις και να έχετε πάρει την άδεια του γιατρού σας.

Πώς θα έχετε ένα ασφαλές σιδηροδρομικό ταξίδι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας:

Αφού έχετε πάρει τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας και μπορείτε να ταξιδέψετε, δείτε πώς μπορείτε να κάνετε εύκολο το ταξίδι σας.

1. Τι να περιέχει η τσάντα που θα έχετε κοντά σας
Βάλτε στην τσάντα χειρός σας όλα τα πράγματα που χρειάζεστε, μια αλλαξιά ρούχα, πετσέτες, τα φάρμακά σας και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης. Είναι καλύτερο να έχετε τα πάντα κοντά σας ενώ ταξιδεύετε.

2. Να είστε προετοιμασμένη
Βεβαιωθείτε ότι μεταφέρετε στην τσάντα σας πράγματα, όπως ένα λεμόνι, αρωματικό μαντηλάκι, σπρέι νερού, για να κατασταλεί κάθε ναυτία ή πρωινή αδιαθεσία που μπορεί να νιώσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

3. Δεν σηκώνετε βαριά αντικείμενα
Ζητήστε από κάποιον να σας βοηθήσει να φορτώσετε τη βαλίτσα σας ή ο,τιδήποτε κουβαλάτε μαζί σας. Αν ταξιδέψετε με τον σύντροφό σας, δεν θα έχετε πρόβλημα αν όμως επιχειρήσετε να ταξιδέψετε μόνη σας καλό θα είναι κάποιος να σας βοηθήσει να επιβιβαστείτε και κάποιος να αποβιβαστείτε!

4. Να είστε εκεί λίγο νωρίτερα
Πάντα ό,τι και αν κάνουμε βιαζόμαστε την τελευταία στιγμή. Αυτό όμως σε μια εγκυμοσύνη θα μπορούσε να είναι αγχωτικό. Καλύτερα να βρίσκεστε εκεί 10 λεπτά νωρίτερα, παρά να τρέχετε με την κοιλιά στο στόμα να προλάβετε το τρένο!

5. Να έχετε μαζί σας ένα μαξιλάρι
Προφανώς, οι θέσεις στο τρένο δεν είναι τόσο άνετες όσο το κρεβάτι σας ή ο καναπές σας. Αν όμως έχετε μαζί σας ένα μαξιλάρι, θα έχετε ένα αναπαυτικό ταξίδι!

6. Φέρτε το δικό σας φαγητό
Δεν έχει σημασία πόσο καθαρό μπορεί να είναι το φαγητό στο τρένο, σημασία έχει να υπάρχει κάτι που θα σας αρέσει και δεν θα σας προκαλεί ναυτία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Επειδή λοιπόν, ποτέ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ενδέχεται να υπάρχει στο τρένο, καλύτερα να έχετε ένα πακέτο με μερικά σπιτικά σνακ και φρέσκα φρούτα. Ώστε να φάτε ό,τι θέλετε και όποτε θέλετε!

7. Θυμηθείτε τα φάρμακά σας
Μεταφέρετε όλα σας τα φάρμακα στην τσάντα σας, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μαζί με τα φάρμακα να έχετε και ένα μπουκαλάκι νερό στην τσάντα!

8. Φορτισμένες συσκευές
Βεβαιωθείτε ότι το κινητό σας είναι πλήρως φορτισμένο πριν φύγετε από το σπίτι ώστε να έχετε μπαταρία σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

9. Μην ανεβο-κατεβαίνετε στις στάσεις
Μην κατεβαίνετε στις στάσεις εκτός και αν δεν είστε σίγουρη ότι διαρκούν πάνω από 15 λεπτά. Δεν θέλετε να τρέχετε για να μπείτε ξανά στο βαγόνι σας!

Όλα τα παραπάνω απλά βήματα θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα θαυμάσιο ταξίδι με το τρένο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Η εγκυμοσύνη κάθε γυναίκας σίγουρα είναι διαφορετική, οπότε αν έχετε περισσότερες αμφιβολίες, είναι καλύτερα να ζητήσετε τη γνώμη του γιατρού σας και να πάρετε τις σωστές συμβουλές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας, πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved