Εξέταση ούρων στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η εγκυμοσύνη, είναι μία από τις ωραιότερες φάσεις στη ζωή μιας γυναίκας. Όσες είστε έγκυες θα συμφωνήσετε με το παραπάνω, αμέσως μόλις σταματήσουν οι πρωινές ναυτίες.

Εξέταση ούρων στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η γενική εξέταση ούρων είναι μία από τις πρώτες εξετάσεις που θα ζητήσει ο γυναικολόγος σας να κάνετε αμέσως μόλις βγει θετικό το τεστ εγκυμοσύνης.

Γενική εξέταση ούρων στην εγκυμοσύνη

Με την εξέταση αυτή λαμβάνονται με ευκολία πολλές πληροφορίες που αφορούν τόσο σε ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος όσο και στη γενική κατάσταση του οργανισμού. Ακριβώς για αυτό, είναι πολύ χρήσιμο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να επαναλαμβάνεται αυτή η εξέταση κάθε μήνα. Για να πραγματοποιήσετε αυτή την εξέταση, αρκεί να μεταφέρετε σε ένα εργαστήριο ένα δείγμα ούρων που έχουν συλλεχθεί με διάφορους τρόπους και ποικίλλουν ανάλογα με το τί θέλει να εκτιμήσει ο γιατρός σας.

Τα πιο σημαντικά πράγματα που ενδιαφέρουν έναν γυναικολόγο αρχικά είναι: το λεύκωμα, το σάκχαρο και τα λευκοκύτταρα.

Τι είναι το λεύκωμα
Το λεύκωμα είναι μια πρωτεΐνη που δεν θα έπρεπε να υπάρχει στα ούρα. Εάν υπάρχει σε μικρές ποσότητες, μπορεί να εξαρτάται από μια στιγμιαία αλλαγή της νεφρικής λειτουργίας, που δεν είναι όμως ένδειξη ασθένειας. Εάν όμως υπάρχει σε μεγαλύτερες ποσότητες, θα ζητηθούν και άλλες εξετάσεις ώστε να γίνει μία πιο ακριβής διάγνωση.

Όσο αφορά το σάκχαρο, ο έλεγχος γίνεται μόνο και μόνο προληπτικά ώστε να αποφευχθεί-αποκλειστεί η ύπαρξη διαβήτη και τα λευκοκύτταρα υπάρχουν κανονικά σε μικρές ποσότητες και ο έλεγχος γίνεται για να δει ο γιατρός εάν υπάρχει λοίμωξη στο ουροποιητικό σύστημα.

Οι περισσότεροι γυναικολόγοι συστήνουν μία καλλιέργεια ούρων κάθε τρεις μήνες ώστε να ελέγχεται η ποσότητα βακτηριδίων που υπάρχουν στα ούρα ώστε αν υπάρξει κάποια μόλυνση των ουροποιητικών οδών να διαγνωσθούν και να θεραπευτούν άμεσα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved