Λιγούρες στην εγκυμοσύνη; Τι είναι επιτέλους αυτές οι μικρές και ξαφνικές επιθυμίες;

Ονομάζονται ξαφνικές λιγούρες εγκυμοσύνης ή αλλιώς όπως τις ονομάζουν συνήθως οι σύζυγοι ή όσοι «τρέχουν», καπρίτσια ή παραξενιές της εγκύου. Αυτό γιατί η εγκυμονούσα γυναίκα νιώθει μια μικρή επιθυμία να φάει κάτι γλυκό ή κάτι αλμυρό.

Λιγούρες στην εγκυμοσύνη; Τι είναι επιτέλους αυτές οι μικρές και ξαφνικές επιθυμίες;

Στην πραγματικότητα, δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο για το τι προκαλεί αυτές τις υπερβολικές επιθυμίες για φαγητό. Η άποψη που στηρίζεται περισσότερο προς την ψυχολογία της εγκύου, ανάγει στη φυσική σφαίρα του ασυνείδητού της, η οποία εκδηλώνει έτσι την ανάγκη να αισθάνεται χαϊδεμένη, και προστατευμένη σε μια στιγμή που νιώθει ιδιαίτερα εύθραυστη. Οι οικείοι της όμως, το ονομάζουν καπρίτσιο ή παραξενιά.

cravings

Η ιατρική της άποψη όμως, αποδίδεται στην ορμονική θύελλα που πλήττει την γυναίκα στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και στην οποία ο οργανισμός απαντάει με μια σειρά από φαινόμενα προσαρμογής τα οποία εκδηλώνονται με ναυτία, αίσθηση γαστρικής πληρότητας, μειωμένη όρεξη και τη λεγόμενη φανταστική ή ονειρική γαστρονομική κατάσταση. Αυτός ο ορισμός υπογραμμίζει ακριβώς την ακανόνιστη μεταβολή των διατροφικών επιθυμιών, εξ' αιτίας του οποίου μπορεί φαγητά που λίγο πριν τα τρώγατε με ευχαρίστηση να γίνονται τώρα ανυπόφορα και να έχετε την επιθυμία για ιδιαίτερα γλυκές τροφές, αλμυρές ή όξινες που πριν απείχαν από τις συνήθειές σας.

128974

Πιθανόν υπάρχει κάτι αληθινό και στις δύο εξηγήσεις γι' αυτό, μέσα σε λογικά πλαίσια, μπορείτε να ενδώσετε και να ικανοποιήσετε αυτές τις μικρές επιθυμίες ή αλλιώς λιγούρες εγκυμοσύνης!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved