Η βαλίτσα για το μαιευτήριο!

Επειδή είναι απόλυτα φυσιολογικό ο τοκετός να πραγματοποιηθεί μία ή δύο εβδομάδες, δεκαπέντε ή είκοσι μέρες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία, καλό είναι να έχετε ήδη προετοιμάσει τη βαλίτσα για το μαιευτήριο.

Η βαλίτσα για το μαιευτήριο!

Αυτό, πρέπει να το κάνετε για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως όταν αρχίσουν οι πόνοι και πάνω στη βιασύνη σας αφήσετε στο σπίτι τα μισά πράγματα από αυτά που χρειάζονται.

pregnant woman packing hospital bag 620x350

Φυσιολογικά, η παραμονή σας στο μαιευτήριο θα διαρκέσει 2-4 ημέρες (5-7 στην περίπτωση καισαρικής) και η βαλίτσα θα πρέπει να περιέχει τα απαραίτητα για αυτή την περίοδο τόσο για εσάς όσο και για το μωράκι σας.

Κάθε μαιευτήριο έχει τους δικούς του κανονισμούς και απαιτεί διαφορετικά πράγματα. Συνήθως αν τηλεφωνήσετε θα σας ενημερώσουν για το τί παρέχουν και τί πρέπει να έχετε εσείς μαζί σας. Σίγουρα όμως, θα χρειαστείτε δύο νυχτικά ή δύο αλλαξιές πυτζάμες, μία ρόμπα, ένα ζευγάρι παντόφλες, δύο σουτιέν θηλασμού, απορροφητικά επιθέματα θηλών, σταθερά και μεγάλα σλιπ εσώρουχα, σερβιέτες έξτρα απορροφητικές, 4-5 πετσέτες προσώπου (για να πλένεστε στα γεννητικά σας όργανα τοπικά κάθε μέρα) και χαρτομάντιλα.

packing hospital bag pregnancy

Για το μωρό σας τώρα, θα πρέπει πάλι να ρωτήσετε τι προμηθεύει το μαιευτήριο που θα σας φιλοξενήσει. Συνήθως, σε όλα τα μαιευτήρια παρέχονται πάνες, και φορμάκια για όσο καιρό θα μείνετε εκεί, ενώ προμηθεύουν συμπληρώματα γάλακτος εάν δεν μπορείτε να θηλάσετε ώστε να τρέφεται το μωράκι σας. Στη βαλίτσα σας θα πρέπει να περιέχονται δύο φορμάκια, για να φορέσετε στο μωρό κατά την έξοδό σας, όπως και ένα ζιπουνάκι, μια ζακετούλα ή μπουφανάκι (ανάλογα την εποχή) γαντάκια, καλτσάκια και φανελάκια.

Η ώρα η καλή και με έναν πόνο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved