Ακμή στην εγκυμοσύνη: Δείτε πώς θα την αντιμετωπίσετε

Αρκετές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν πρόβλημα με την ακμή. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης ακμής όμως έχουν οι γυναίκες που είχαν ακμή και στο παρελθόν.

Ακμή στην εγκυμοσύνη: Δείτε πώς θα την αντιμετωπίσετε

Ένας έφηβος κατά τη διάρκεια της εφηβείας έχει υψηλότερα επίπεδα των ορμονών στο σώμα, το ίδιο συμβαίνει και όταν μία γυναίκα είναι έγκυος. Αυτές οι ορμόνες προκαλούν αύξηση της παραγωγής λιπαρότητας στο δέρμα και μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα πυώδης σπυράκια, άλλα μικρά και άλλα μεγάλα.

Τυπικά, η αύξηση των ορμονών εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, οπότε αν δεν αναπτύξετε ακμή σε αυτούς τους τρεις πρώτους μήνες, είναι απίθανο να εμφανίσετε κατά τη διάρκεια του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης. Ευτυχώς, η ακμή υποχωρεί όταν τα επίπεδα ορμονών επιστρέφουν στο φυσιολογικό.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου;

Αρχικά θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο σε συνεννόηση πάντα με τον γυναικολόγο σας, ώστε να σας δώσει κάποια κρέμα κατάλληλη για το δέρμα σας και ακίνδυνη για το έμβρυό σας.

Φυσικές λύσεις

Υπάρχουν πολλές λύσεις καταπολέμησης της ακμής αλλά εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε δύο από αυτές.

α) Χρησιμοποιήστε ντομάτα: Πλύνετε καλά μια ώριμη ντομάτα, κόψτε τη σε λεπτές φέτες και απλώστε τη για 15 λεπτά πάνω στο πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και ταμπονάρετε με μια καθαρή πετσέτα το πρόσωπο ώστε να το στεγνώσετε.

β) Χρησιμοποιήστε καρότο: Όπως είναι γνωστό το δέρμα κατά την εμφάνιση της ακμής έχει ανάγκη από βιταμίνη Α. Τι καλύτερο λοιπόν από μια κρέμα καρότου. Το καρότο περιέχει γενναίες ποσότητες βιταμίνης Α και αυτός είναι και ο λόγος που είναι ιδανικό για το δέρμα με ακμή. Πολτοποιήστε 2-3 καρότα σε ένα μούλτι. Προσθέστε μία κουταλιά γλυκιά πάπρικα (περιέχει εξίσου βιταμίνη Α) ανακατέψτε καλά και απλώστε τον πολτό στο πρόσωπό σας. Αφήστε για 15 λεπτά, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και ταμπονάρετε με μια καθαρή πετσέτα το πρόσωπο ώστε να το στεγνώσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved