Τι συμβαίνει στο σώμα μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια μιας γέννας (βίντεο)

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αναρωτιούνται για το τι συμβαίνει στο σώμα κατά τη διάρκεια μιας γέννας.

Τι συμβαίνει στο σώμα μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια μιας γέννας (βίντεο)

Πριν γεννηθεί το μωρό, περνά τη μεμβράνη του τραχήλου της μήτρας, το στόμα της μήτρας και το κανάλι γέννησης. Ο τοκετός ως επί το πλείστον ξεκινά με το άνοιγμα και τη διεύρυνση του τραχήλου της μήτρας.

Αυτό συμβαδίζει με τις συστολές που κάνουν τους ιστούς γύρω από τον τράχηλο της μήτρας μαλακότερο και λεπτότερο. Τα νερά μπορεί να έχουν σπάσει ήδη από τότε, αλλά αυτό μπορεί επίσης να συμβεί και λίγο αργότερα στον τοκετό.

Οι συσπάσεις είναι συνήθως ακανόνιστες στην αρχή χωρίς να είναι πολύ επώδυνες. Όσο η ώρα περνάει τόσο οι συσπάσεις γίνονται πιο συχνές και ισχυρότερες.

Ο τράχηλος θα πρέπει να έχει διαστολή τουλάχιστον 10 εκατοστά πριν το μωρό περάσει. Όσο η διαστολή μεγαλώνει τόσο οι συσπάσεις γίνονται ισχυρότερες. Η διάρκεια των διαστολών διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα, τόσο από τη θέση που έχει το μωρό στη μήτρα όσο και από τον αριθμό των τοκετών που μια γυναίκα είχε.

Όταν ο τράχηλος διασταλεί πλήρως, η φάση ώθησης ξεκινά. Τότε είναι η στιγμή που χρειάζεται να σπρώξετε και να πιέσετε το μωρό προς τα κάτω ώστε να οδηγηθεί στο γεννητικό σωλήνα.

Συνήθως ένα μωρό έρχεται με το κεφάλι και το πρόσωπο προς τα κάτω. Αν τα πόδια του έρχονται πρώτα, τότε το μωρό είναι ανάποδα. Αφού βγει το κεφάλι του μωρού, θα πρέπει να απελευθερωθούν έπειτα και οι ώμοι του, σε αυτή τη φάση θα βοηθήσει τόσο ο γυναικολόγος σας όσο και οι μαίες που θα υπάρχουν στην αίθουσα.

Αφού το μωρό γεννηθεί, θα πρέπει να αφαιρεθεί και ο πλακούντας, αυτό σημαίνει πώς θα χρειαστεί να σπρώξετε ακόμη περισσότερο.

Το τελευταίο πράγμα που θα κάνει ο γιατρός σας ή ο σύντροφός σας μετά από τουλάχιστον 3 λεπτά της γέννησης είναι να κόψει τον ομφάλιο λώρο.

Δείτε όλη τη διαδικασία στο βίντεο animation που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved